Tästä hiuskikasta puhuu koko internet: Kaksihaaraiset pois menettämättä pituutta - MyStyle - Ilta-Sanomat

Tästä hiuskikasta puhuu koko internet: Kaksihaaraiset pois menettämättä pituutta

Julkaistu: 23.1.2017 18:41

Hiusten ”tomutuksesta” puhuu nyt koko internet.

Kaksihaaraiset (tai useampaankin osaan haaroittuneet hiukset) ovat lähes jokaiselle hitusenkin pidempihiuksiselle tuttu hiuspulma. Usein sanotaan, että huolellisen kosteutuksen kokeilemisen jälkeen kaksihaaraisiin auttaa lopulta vain latvojen reipas pätkäisy, sillä pahasti haaroittuneita hiuksia on vaikea saada kuntoon ilman saksia.

Nyt ongelmaan on kuitenkin parempi – ja hiusten pituuden säästävä – ratkaisu.

Refinery29-sivusto kertoo tunnetun losangelesilaisen hiustaiteilijan Sal Salcedon menetelmästä, jolla kaksihaaraiset saa pätkäistyä pois perusteellisesti mutta pituudesta luopumatta. Hair dustingissa hiuksista ”pyyhitään pölyt” eli poistetaan pörröiseltä näyttävät haaroittuneet päät hiusten koko pituudelta.

– Leikkaustekniikan avulla pääsee eroon pelkistä vaurioituneista hiusten päistä. Menetelmää voi ajatella samanlaisena toimenpiteenä kuin nukan poistaminen vaatteesta, Salcedo selittää.

– Tekniikka sopii millaisille hiuksille tahansa, kunhan esimerkiksi luonnonkiharat hiukset ensin suoristaa, hän sanoo.

Salcedo on julkaissut Instagram-tilillään videoklippejä tekniikasta. Tältä hair dusting näyttää käytännössä:

Jos video ei näy, voit katsoa sen täällä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täällä.

Sosiaalisessa mediassa on aiemminkin levinnyt samankaltainen vinkki, jota esimerkiksi suosikkibloggaaja Huda Kattan käyttää omien kaksihaaraistensa leikkaamiseen.

Tekniikka on periaatteessa sama kuin Sal Salcedolla, mutta käytännössä helpompi toteuttaa itse: hiusosio kierretään tiukalle rullalle, minkä jälkeen ulos törröttävät yksittäisten hiusten päät leikataan pois koko pituudelta.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täällä.

Vaikka kikan voi toteuttaa itsekin, kannattaa muistaa, että aivan mitkä tahansa keittiösakset eivät ole hiustesi paras ystävä ja saattavat aiheuttaa tuhoa. Salcedo suosittelee homman antamista ammattilaisen käsiin.

– Tekniikka ei ole mikään uusi keksintö, mutta syy, miksi hair dustingia ei yleensä tehdä kampaamoissa, on siihen kuluva aika. Se on kuin toinen leikkaus tavallisen hiustenleikkuun päälle, Salcedo sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?