MyStyle

Älä anna talven pilata nahkakenkiäsi – näin puhdistat ikävät suolaraidat

Julkaistu:

Kenkien hoito
Neuvomme kikan, jolla pääset eroon jokatalvisista suolatahroista.
Nahkaisiin talvikenkiin ilmestyy lähes poikkeuksetta talven tullen ikävät valkoiset raidat. Valkoisina rantuina kengän pinnalla kulkevat suolatahrat syntyvät, kun nahkakenkä kastuu läpi asti. Vesi saa nahan mineraalit liikkeelle, ja ne nousevat nahan kuivuessa materiaalin pintaan ja jämähtävät siihen. Siksi tahroja ei voi vain pyyhkäistä pois.

Suolatahroja voi onneksi välttää, ehkäistä ja poistaa. Muun muassa Martat, Good Housekeeping ja InStyle kertovat vinkit nahkakenkien hoitoon, suojaamiseen ja suolaraitojen putsaamiseen.

Suojaa nahkakengät

Ensimmäinen askel nahkakenkien hoitoon on niiden suojaaminen. Tämä ei tietenkään auta suolatahrojen jo synnyttyä, mutta estää ennen sitä kengän kastumista ja tahrautumista.

Kysy oikeanlaisen suoja-aineen valintaan apua myyjältä ja muista puhdistaa ja suojata kenkiä aina uudelleen tasaisin väliajoin. Suoja-aine levitetään aina puhdistetulle ja kuivalle pinnalle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vältä vesikelejä

Vielä suoja-aineitakin tehokkaampi tapa ehkäistä suolatahroja on tietysti välttää kenkien kastumista. Nahkakengät kannattaa jättää loskakeleillä kotiin ja valita kengät, jotka kestävät kastumista.

Poista suolatahrat

Joskus nahkakengätkin kuitenkin kastuvat. Hoitotoimenpiteet kannattaisi aloittaa heti märät kengät riisuttua, mutta ei huolta, tämä puhdistuskikka toimii myöhemminkin.

Suolaraitoja voi putsata tarkoitukseen suunnitellulla puhdistustuotteella, mutta puhdistusaineen voi tehdä kotona helposti itsekin: sekoita vain samassa suhteessa vettä ja valkoviinietikkaa.

Kengät pyyhitään ensin vesi-etikkaliuoksella kostutetulla rätillä ja sen jälkeen vielä puhtaalla rätillä. Puhdistuksen jälkeen kenkien annetaan kuivua huoneenlämmössä, ei yhtään kuumemmassa, jotta nahka ei kuivahda liikaa ja ala halkeilla. Suojaa kengät suolatahrojen poistamisen ja kenkien kuivumisen jälkeen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt