MyStyle

Muistilista alusvaateostoksille – ammattilaisten 10 vinkkiä

Julkaistu:

Alusvaatteet
Alusvaatteiden ostaminen voi tuntua hankalalta, mutta tällä listalla pääset jo pitkälle.
Alusasujen asiantuntijat, Change-alusvaateketjun maajohtaja Marjo Topi ja Sokoksen hankintapäällikkö Arja Piironen antavat vinkkinsä alusvaateosaston shoppailukierrokselle.

1. Mieti, mitä tarvitset

Ennen kuin tulet liikkeeseen, mieti jo kotona, mitä tarvitset. Ostatko alusvaatteet töihin, juhlaan, urheiluun vai vain puhtaasti omaksi iloksi? Ainakin päivittäiseen arkikäyttöön, juhlatilaisuuksiin ja urheiluun on oltava omat liivit.

2. Valitse alusvaatteet, jotka miellyttävät silmää

Katsele myymälän valikoimaa rauhassa ja valitse esimerkiksi mieleisesi värit.

3. Antaudu myyjän huomaan

Ammattilainen osaa suositella juuri sinulle sopivia liivejä ja alushousuja, joten asiantuntijan tietoon, taitoon ja silmään kannattaa luottaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

4. Mittauta itsesi aina.

Eri alusvaatemerkkien ja erilaisten mallien välillä on usein kokoeroja, eikä yhdessä liikkeessä todettu koko välttämättä vastaa kaikkien valmistajien mittoja. Anna myyjän mitata oikea kokosi.

5. Uskalla ottaa tarpeeksi pieni ympärysmitta

Rintaliivien on oltava napakat. Ympärysmitta on oikea silloin, kun liivien etuosan alle rintojen välissä mahtuu vain kaksi sormea.

6. Tarkastele kupin mallia

Kuppien malli on sopiva, kun niiden reuna ei törrötä ylöspäin irrallaan rinnasta tai vastakohtaisesti paina rintaa puoliksi kahdelle kummulle.

7. Huomioi myös kuukautiset

Monen naisen rinnat kasvavat kuukautisten aikaan, joten näille päiville kannattaa harkita omia liivejä.

8. Unohda epävarmuudet

Sovita erilaisia alusvaatteita rohkeasti ja anna myyjän katsoa, onko koko ja malli varmasti oikea.

9. Uusi tarpeeksi usein

Suomalaisnaiset ostavat keskimäärin yhdet tai kahdet liivit vuodessa, mikä on usein liian vähän. Liivien elastaani hiipuu käytössä ja liivejä pestessä. Alusvaatteet kannattaa uusia heti, kun jousto ja napakkuus alkaa kadota.

10. Hanki kerralla enemmän

Liivien lisäksi kannattaa ostaa samalla myös niihin sopivia alushousuja. Vaikka kokonaisen alusasusetin käyttäminen ei tietenkään ole pakollista, kauniista ja toisiinsa sopivista alusvaatteista tulee monelle yksinkertaisesti hyvä mieli. Hyvä vinkki on ostaa yksien liivien seuraksi kahdet tai kolmet samaa sarjaa tai samaa sävyä olevat alushousut, jolloin yhdistely käy helpommin ja edullisemmin.

Onko sinulla hyviä vinkkejä alusvaateostoksille? Entä millaisia kokemuksia sovituskopista tai alusasuosastolta muistuu mieleen?

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt