Julkkismiehet maalaavat nyt yhden kynnen kynsilakalla – miksi?

Julkaistu:

Polished Man
Instagramissa vilahtelee nyt miesten lakattuja kynsiä hyvästä syystä.
Monen julkkismiehen Instagram-tilille on ilmestynyt hiljattain kuva, joissa mies poseeraa yhden kynsilakalla maalatun kynnen kanssa. Esimerkiksi näyttelijät Chris Hemsworth, Liam Hemsworth ja Zac Efron ovat julkaisseet kuvat värikkäistä kynsistään.Zac Efron lakkasi etusormen kynnen punaiseksi. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.Liam valitsi puolestaan vihreän lakan. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Mutta mistä ihmeestä on kyse?

Yhden sormen lakkaus ei ole uusi kauneustrendi, vaan miehet lakkaavat sormiaan nyt vakavan asian puolesta, kertoo muun muassa Cosmopolitan. Lokakuu on Polished Man -hyväntekeväisyyskampanjan kampanjakuukausi, johon monet julkkiksetkin ovat lähteneet mukaan. Polished Man kampanjoi lapsiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi.

Ajatus sai Polished Man -kampanjasivuston mukaan alkunsa, kun köyhyyttä vastaan taistelevan YGAP-yrityksen toimitusjohtaja Elliot Costello tapasi työmatkalla Kambodžassa Thea-tytön, tutustui tähän ja kuuli tämän tarinan. Theaa oli hyväksikäytetty lastenkodissa kaksi vuotta. Kun Elliot oli lähdössä pois, Thea lakkasi miehen kynnet sinisiksi. Tyttö jäi Elliotin mieleen, ja mies päätti jatkaa yhden sormen lakkaamista muistaakseen tytön.

Myöhemmin Elliot selvitti, että yksi viidestä lapsesta ympäri maailmaa kokee fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa ennen 18 ikävuotta. Sen jälkeen syntyi Polished Man -kampanja, joka on kerännyt jo lähes puoli miljoonaa euroa väkivaltaa kokeneiden lasten auttamiseksi. Myös Instagram-kuvakampanja on kerännyt suosiota, sillä kuvapalvelussa on jaettu tunnisteella #polishedman yli 7000 kuvaa.Myös Chris lakkasi kyntensä ja haastoi muitakin näyttelijämiehiä osallistumaan kampanjaan. Haasteen saivat muun muassa Tom Hiddleston, Mark Ruffalo ja Robert Downey Jr. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt