Voiko contouring-meikin tehdä luonnollisesti? Kyllä, näillä 6 ohjeella

Julkaistu:

Korostus & varjostus
Tämähän se monen tuska on: miten trendimeikki tehdään niin, ettei vahingossa näytä luurangolta tai kimalluspurkkiin kaatuneelta klovnilta?
Hyvän highlight- ja contouring-meikin eli kasvojen korostuksen ja varjostuksen lähtökohtana on meikin lisääminen vähitellen ja maltillisesti.

Myös meikin koostumuksella voi olla merkitystä. Toiset tykkäävät pehmeistä vahamaisista voidepohjista, toiset lisäävät mieluummin puuteriset värit siveltimellä.

Popsugar listasi omat vinkkinsä:

1. Löydä kasvojen oikeat kohdat

Pelottavin ja contouring-meikin harjoittelemista ehkä eniten lykkäävä osuus, oikeiden varjostuspaikkojen löytäminen, onnistuu, kun etsit kohdan siveltimen avulla.

Käännä sivellin poskelle suunpielistä korvan yläreunaan. Oikea kohta tummemmalle raidalle on korvalta poskelle. Lisää tummaa myös otsalle hiusrajaan ja nenänpäähän ja nenänpieliin, ja häivytä huomaamattomaksi.

2. Aloita kevyesti

Jos contour-puikot tai -paletit tuntuvat pelottavilta, kokeile ihan vanhanaikaista kikkaa: käytä varjostuskohdissa eli poskien lommoissa, nenänpielissä ja kasvojen reuna-alueilla yksinkertaisesti asteen tai pari tavallista tummempaa meikkivoidetta.

Meikkivoiteen ideana on pitää contouring maltillisena, sillä eri meikkivoidesävyjä voi sekoittaa keskenään ja tehdä rajoista täysin huomaamattomat.


3. Valitse oikea korostussävy

Vaaleimmille kalpeille ihonsävyille kannattaa kokeilla pinkkiin menevää highlighteria. Jos iho on keskisävyinen, persikkainen sävy toimii paremmin. Jos ihosi on tummempi, kokeile kullanhohtoisia korostussävyjä.

4. Lisää korostussävy jo ennen meikkivoidetta

Tämä toimii varsinkin hyvin kevyiden meikkivoiteiden kanssa. Etu on siinä, että meikkivoiteen alla sävy pysyy parhaiten ja toki meikkivoide myös himmentää hohtoa hieman. Tämä kikka vaatii voidemaisen highlighterin.

5. Korosta katse

Varsinkin jos silmäsi ovat pienet, niitä saa nostettua esiin käyttämällä highlighteria kulmakarvojen alla. Lisää vain hivenen kulman alle, niin katse pysyy luonnollisena mutta saa raikkautta.

6. Älä unohda poskipunaa!

Juuri se tekee lookista luonnollisen. Lisää poskipunaa poskiluun alle juuri highlighterin alapuolelle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt