Alli Paasikivi: Kuvia photoshopattin ennenkin – katso Suomen presidentin rouvan kuva ennen ja jälkeen - MyStyle - Ilta-Sanomat

Tässä on Suomen kuuluisin retusoitu kuva – katso Suomen presidentin rouvan kuva ennen ja jälkeen

Alli Paasikivi Linnan juhlissa 1953 yhdessä Hollannin lähettilään Jan Thordor van der Vlugtin kanssa. Vasemmalla käsitelty kuva, oikealla aito kuva.

Julkaistu: 8.9.2015 6:00

Pari klikkausta Photoshopissa ja näytät taas valokuvassa paremmalta. Kuvankäsittely ei ole kuitenkaan mikään uusi juttu.

Naiset tietävät, mitä allit ovat. Ne ovat hölskyvät käsivarret. Kun nainen vanhenee, ihon kimmoisuus vähenee ja vain harva jaksaa treenata käsivarsiaan Madonnan tai Michelle Obaman tapaan niin, että käsivarret pysyvät kapeina ja timmeinä.

Veltot käsivarret nimettiin presidentti J.K. Paasikiven vaimon Allin Paasikiven mukaan. Rouva Paasikivi tanssi vuonna 1953 Linnan juhlissa käsivarret paljastavassa mekossa ja hermostui nähtyään kuvan. Hänen vaatimuksestaan kuvaa käsiteltiin, retusoitiin, niin että käsivarsi saatiin näyttämään kapeammalta.

Koska alleista eroon pääseminen on niin työläistä, moni nainen valitsee helpomman keinon: vetää ylleen käsivarret peittävän nutun tai huivin. Ja Suomen sääoloissa käsivarsiongelmaan ei kovin usein törmääkään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?