Älä jätä näitä välistä – 6 nerokasta niksiä itseruskettavan levittämiseen

Julkaistu:

Itseruskettavat
Itseruskettavan avulla pidät elokuun auringossa hankittua rusketusta yllä. Nämä neuvot kannattaa pitää mielessä, kun levität tuotetta.
Kaikissa itseruskettavissa tuotteissa on mukana kattavat ja selkeät ohjeet, joilla jokaisen pitäisi päästä hommassa alkuun: ihon kuorinta ja kosteutus ovat tasaisen päivetyksen pakollinen pohja.

Kuten muussakin kauneudenhoidossa, harjoitus kuitenkin tekee mestarin. Vaikeuksien kautta voittoon -asenteen lisäksi Byrdie-sivusto vinkkaa kuusi asiaa, joilla lopputuloksesta tulee jo ensimmäisillä kerroilla hyvä. Noudata näitä neuvoja ja niksejä, kun seuraavan kerran kajoat väripurkkiin.

1. Sulje ihohuokoset jääpalalla

Kun käytät itseruskettavaa tuotetta kasvoille, ihohuokoset voivat tukkeutua ja näppyjä syntyä helposti.

Itseruskettavan tukkivaa vaikutusta voi vähentää sulkemalla ihohuokosia. Sivele kasvot jääpalalla ennen itseruskettavan levittämistä. Kylmä sulkee huokoset, eikä niihin pääse tuotetta yhtä helposti.

2. Suojaa sormet

Itseruskettavat tuotteet levittyvät vaivattomimmin niitä varten tarkoitetulla kintaalla. Se myös suojaa usein kuivia käsiä oransseilta läikiltä.

Itseruskettavia voi levittää myös muovihanskojen kanssa. Paljain sormin levitettäessä kädet pitää aina pestä huolellisesti saippualla tai mielellään jopa kuorintavoiteella.

3. Etsi kättä pidempi apuri

Kaveri tai kumppani on paras apuri, kun itseruskettavaa täytyy levittää selkään, mutta projektista on mahdollista selvitä kunnialla yksinkin.

Yläselkään saa levitettyä tuotetta kintaan kanssa, kun sen sujauttaa jonkin pitkän esineen kärkeen. Vinkkaapa Byrdie jopa maalaustelasta, jolla tuotetta saa rullattua pitkin selkää.

4. Viimeistele kasvovedellä

Kasvoja käsiteltäessä viimeistelyä ei kannata unohtaa. Itseruskettava tarttuu helposti tummempana hiusrajaan, joten huolellisen levittämisen jälkeen hiusraja kannattaa putsata kasvovedellä ja pumpulipuikolla.

5. Ajele epilaattorilla

Sääriin on helppo saada kaunis tekorusketus, mutta sen säilyttäminen on haastavaa, jos on tottunut höyläämään säärikarvat. Jokainen höyläyskerta kuorii säärten ihoa kevyesti, jolloin rusketus lähtee samalla karvojen kanssa.

Paras keino pitää sääret sileinä itseruskettavan käytön jälkeen on poistaa karvat epiloimalla.

6. Häivytä sitruunalla ja maidolla

Tarkasta työstä huolimatta joskus tapahtuu ylilyöntejä. Rusketuksesta saattaa tulla liian tumma, väärän värinen tai epätasainen.

Byrdie neuvoo häivyttämään rusketusta liuoksella, joka sekoitetaan maidosta ja sitruunasta. Purista sitruunaa tilkkaan maitoa ja jätä sitruunalohko likoamaan maitolasiin tunniksi. Levitä seosta sitten 15 minuutiksi haluamallesi alueelle. Itseruskettavan värin pitäisi häipyä vähitellen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt