8 yleistä virhettä, jotka lähes jokainen suihkussa kävijä tekee

Julkaistu:

Suihkussa
Ihon terveyttä voi tietämättään vahingoittaa myös suihkussa.

1. Et vaihda pesulappua tai pesusientä riittävän usein.

Jos käytät pesusientä, olethan tietoinen, että se on aikamoinen bakteeripesä. Pesusieni pitäisi vaihtaa 3–4 viikon välein, pesulappu taas heittää pyykkikoriin 3–4 pesun välein. Sekä sieni että pesulappu tulee huuhdella riittävän kuumalla vedellä ja varmistaa, että se on varmasti puhdas. Sen jälkeen se täytyy jättää kuivumaan ilmavaan paikkaan.


2. Teet ihokuorinnan päivittäin.

Helposti saattaa tulla mieleen, että kuorinta puhdistaa ihon parhaiten, mutta itse asiassa liian usein tai liian voimakkailla aineilla peseminen aiheuttaa ihon ylirasvoittumista. Ihokuorinta kannattaa tehdä kerran viikossa, silloinkin mielellään illalla ja juuri omalle ihotyypille sopivalla kuorinta-aineella.


3. Et kampaa hiuksia ennen pesua.

Jotta vältät hiusten turhaa katkeilua, ne kannattaa harjata ennen pesua. Mikäli hiuksesi takkuuntuvat helposti, käytä harvaa, isopiikkistä kampaa, se on hellempi kuin tiheäpiikkinen. Eräs varteenotettava vinkki hiusten selvittämiseksi on harjata hiukset hellästi heti hoitoaineen levittämisen jälkeen. Huuhtele hiukset sen jälkeen huolellisesti.


4. Harjaat hampaasi suihkussa.

Tehokkaan ihmisen ajankäyttöä, mutta luultavasti hampaat tulee pestyä huolimattomammin tällä tavalla. Hammaslääkärien suositus on harjata hampaita vähintään kaksi minuuttia, mielellään sähköhammasharjalla.


5. Sheivaat jalkasi suihkun aluksi.

Kiireinen ihminen toimii juuri näin, mutta jos suinkin on aikaa, suihkuttele noin 15 minuuttia ja sheivaa jalat vasta sitten. Lämpö pehmentää ihokarvoja ja avaa karvatupet, jolloin saat sileämmän lopputuloksen.


6. Peset hiukset joka päivä.

Tähän pätee sama kuin ihonhoitoon: päänahka kuivuu liikaa ja alkaakin rasvoittua pyrkiessään tasapainottamaan ihon kuivuutta. Hiukset kannattaa pestä vain joka toinen tai kolmas päivä, silloin ne pysyvät terveempinä ja kiiltävämpinä. Jos kuitenkin peset hiukset joka päivä, muista valita riittävän mieto sampoo ja hoitoaine.


7. Käyt kuumassa suihkussa.

Se on ihanaa, etenkin pakkasella, mutta kuuma vesi pahentaa ihon kuivuutta ja saattaa edesauttaa myös ihottumaa ja ihon kutinaa. Älä käytä liian kuumaa vettä, vaan totuttele lämpimään veteen. Iho kiittää.


8. Käytät liian karheaa pyyhettä.

Karhea pyyhe saattaa tuntua viimeistelevän ihon puhdistuksen, mutta ihon herkät karvatupet vahingoittuvat siinä itse asiassa helposti. Se saattaa myös pahentaa ihon kutinaa ja kuivuutta. Kuivaa siis itsesi pehmeällä pyyhkeellä ja jos suinkin mahdollista, vältä hiusten käärimistä pyyheturbaaniin. Se katkoo hiuksia turhaan.

Lähde: Good Housekeeping

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt