Raivostuttavat hirvikärpäset kuriin – aivan mahtava niksi sienimetsään!

Julkaistu:

Ärsytys
Turhaan hermoilet hirvikärpästen kanssa. Vanha kunnon materiaali auttaa tähänkin ongelmaan.
Hirvikärpäsiä on tänä vuonna aivan liikaa, mikäli sosiaalista mediaa on uskominen. Innokkaat sienestäjät ovat hermoromahduksen partaalla, kun hirvikärpäset häiriköivät muuten rentoa metsäretkeä.

Eikä ihme. Vaikka hirvikärpänen on sinänsä vaaraton, sen purema voi aiheuttaa tulehduksia ja hankalaa ihottumaa. Sinnikäs loinen ujuttautuu vaatteiden sisään pienimmästäkin raosta ja jumittuu tiukasti myös hiuksiin. Se ei muni sinne, mutta on hankala irrottaa, irrotustyöhön vaaditaan usein täikampaa.

Tässä vaiheessa kannattaakin ottaa avuksi vanhat kunnon sukkahousut! Pirkka-lehdestä tuttu niksivaate on kokeilemisen arvoinen. Jos silmäreikien leikkaaminenkin antaa hirvikärpäsille liikaa tilaa, sukkahousujen läpi pystyy näkemään ja hengittämään, mutta hirvikärpänen ei onnistu ujuttautumaan niiden läpi.

Oikein muodikas sienestäjä valitsee sukkahousuihin kirkkaan keltaisen tai oranssin sävyn, mutta myös beige on taas muotia, joten perusmallillakin ollaan trendien aallonharjalla.

Myös apteekista saatavat kamfreritipat hätistävät huhupuheiden mukaan hirvikärpäsiä pois. Muiksi keinoiksi jää lähinnä vaatteiden teippaus ja kommandopipot.

Lisäksi tuuli ja sade vaikeuttavat hirvikärpästen lentämistä ja suunnistamista, joten huonolla ilmalla niiden kanssa on hieman helpompaa.

Miten sinä suojaudut hirvikärpäsiä vastaan? Kerro vinkkisi kommenttikentässä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt