Kuvitelmat rikki: Sadan naisen rinnat, tältä ne näyttävät oikeasti

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Valokuvaaja Laura Dodsworthin kaksi vuotta kestäneen projektin tulos esittelee sadan naisen rinnat sellaisena kuin ne ovat. Taustalla on kritiikki julkisuuden luomaa naiskuvaa ja sen luomaa "saavuttamatonta ihannetta" kohtaan.
Bare Reality-projektissa tavalliset naiset kertovat rinnoistaan ja näyttävät ne sellaisina kuin ne ovat.

Kuvatut naiset ovat 19-101-vuotiaita. Mukana on eri ammattikuntia, eri uskontoja, eri etnisiin ryhmiin kuuluvia ja eri kuppikokoja.

- Halusin esittää naisen jälleen inhimillisenä rehellisten valokuvien ja haastattelujen kautta ja näyttää meidän rintamme sellaisina kuin ne ovat. Halusin rikkoa idealistisen kuvitelman ihannoiduista, nuorekkaista, ja seksuaalisuuteen suuntautuvista rinnoista, Dodsworth sanoo Huffington Postin mukaan.

Dodsworthin sanoo, että rinnoilla myydään kaikkea, hajuvesistä autoihin, ja kuvia rinnoista näkee kaikkialla. Hän kuitenkin huomauttaa, että "oikeita" rintoja ei näe missään.

- Rinnat ovat tabu, joka piilotetaan vaatteiden alle, hän sanoo Female Firstin haastattelussa.

- Olen aina ollut kiinnostunut siitä ristiriidasta, joka vallitsee sen välillä, kuinka naiset itse tuntevat rintansa ja vastaavasti kuinka rinnat esitetään julkisuudessa kuluttajille.

Dodsworthin Kickstarter-projektista on tarkoitus julkaista kirja Bare Reality, jossa sata naista kertoo rinnoistaan. Dodsworth on itse tuo sadas nainen. Hän kertoo oppineensa projektin aikana jotakin itsestään.

- Se on muuttanut suhdettani rintoihini. Yksinkertaisesti nyt pidän itsestäni enemmän naisena, ja pidän enemmän rinnoistani, hän sanoo Huffington Postin mukaan.

Video: © Copyright Laura Dodsworth. All rights reserved.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt