Paras yli 100 osallistujasta - Tällä tyylillä Totte voitti Päivän asu -kilpailun - MyStyle - Ilta-Sanomat

Paras yli 100 osallistujasta - Tällä tyylillä Totte voitti Päivän asu -kilpailun

Totte voitti Ilta-Sanomien Päivän asu -kilpailun.

Totte voitti Ilta-Sanomien Päivän asu -kilpailun.

Julkaistu: 9.4.2014 10:39

17-vuotias Totte voitti Ilta-Sanomien Päivän asu -kilpailun. Lue Toten kertomus omasta tyylistään ja tyylivinkki.

Kanta-Hämeen Tammelassa lukiota käyvä Totte sai Ilta-Sanomien Päivän asu -finaaliäänestyksessä 21 prosenttia yli 4800 äänestä.

Stylisti Teri Niitti arvioi kaikkien kilpailun finalistien tyylin ja Toten tyyli puri myös ammattilaiseen.

- Kirkkaat keltaiset, energiset punaiset ja oranssit ovat minun tämän kevään ehdottomia suosikkejani. Yksi suurimpia pukeutumismokia miehillä on liian suuriin vaatteisiin pukeutumisen. Totte ei ole siihen syyllistynyt ja mikä tärkeintä asu sopii hänelle. Jos tämän olisi pukenut päälleen joku toinen, olisi siitä saattanut tullla sirkusmainen tunnelma, mutta mallin itsevarmuus, ilme, harkittu pystytukka ja Costeau-pipo viimeistelevät tyylin. Paidan ruudutus ja punaiset väripilkut vartalon ääripäissä kokoavat asun hyvin yhteen. Miehekkään persoonallinen, Teri kommentoi vottotyyliä.

Totte itse kertoo, ettei hänen tyylinsä rajoittu vain tiettyihin vaatekappaleisiin, kuoseihin tai väreihin.

- Ostan melko yksinkertaisia ja arkisia vaatekappaleita, voittaja kommentoi.

Totelle tärkein vaikuttava tekijä pukeutumisessa on fiilis sekä motivaatio.

- Joskus sitä haluaa pukeutua huolellisemmin esimerkiksi kauluspaitaan, olkaimiin, tiukkoihin farkkuihin ja bootseihin, kun taas joku toinen päivä löysät housut, kaapin syövereistä kaivettu huppari ja beanie luovat mielestäni varsin mainion asukokonaisuuden.

Nuori lukiolainen ei pelkää käyttää värikkäitä vaatteita ja saa palautetta pukeutumisestaan perheeltään ja kaveripiiriltään.

- Useimmiten palaute liittyy väreihin, joita käytän, tai yksinkertaisiin asusteisiin, joilla tykkään viimeistellä tyylini. Kysyn silloin tällöin isoveljeltäni pukeutumiseen liittyviä vinkkejä, ja olen saanutkin hänen neuvojensa kautta muokattua omaa tyylitajuani parempaan suuntaan.

- Lisäksi joskus saatan ottaa joidenkin satunnaisten julkimoiden pukeutumisesta vaikutteita omaan pukeutumiseeni.

Tyylin ylläpito voi olla joko hyvin kallista tai hyvin halpaa.

- Kallista tuotetta kompensoi se, että olen halunnut tuotetta pitkään ja haluan panostaa kestävyyteen ja laatuun. Muissa tapauksissa olenkin melko pihi, ja kauppojen alelaarit osoittautuvat mieluisiksi paikoiksi. Muutama vuosi sitten käytin paljon merkkivaatteitta.

Olisiko Päivän asu-voittajalla sitten antaa tyylivinkkejä muille?

- Omasta mielestäni on ehkä hieman naurettavaa antaa tyylivinkkejä kenellekään, sillä pukeutuminenkin on makuasia, toiset näkevät sen tärkeänä ja toiset eivät. Jos kuitenkin jokin vinkki pitäisi antaa, se olisi luultavimmin: "Jos pidät pukemistasi vaatteista, kanna ne varmuudella". Mielestäni pukijan olemus vaikuttaa vahvasti siihen, miltä asu näyttää hänen päällään.

Totte sai palkinnoksi voitostaan 200 euron lahjakortin Zalando-verkkokauppaan.

Kuvituskuva

Tuoreimmat osastosta