Kenellä on paras asu? Katso suuren tyylifinaalin ehdokkaat ja lue asiantuntija-arviot - MyStyle - Ilta-Sanomat

Kenellä on paras asu? Katso suuren tyylifinaalin ehdokkaat ja lue asiantuntija-arviot

Kuvituskuva
Julkaistu: 1.4.2014 11:45, Päivitetty 4.4.2014 15:05

Ilta-Sanomien Päivän asu -kilpailuun saapui yli 100 tyylikokonaisuutta. Näiden joukosta lukijat äänestivät viikkovoittajat. Nyt on aika äänestää viikkovoittajista paras tyyli.

Tässä kahdeksan Päivän asu -kilpailun viikkovoittajaa. Äänestä suosikkisi voittoon.

Stailisti Teri Niitti on antanut viikkovoittajien tyyleistä oman arvion päätöstä helpottamaan.

Kuvituskuva

1. Krista

Teri Niitin arvio: "Krista on taidokkaasti käyttänyt asussaan hyvin paljon mustaa nahkaa antamatta kuitenkaan fetissivaikutelmaa. Muhkea huivi tuo kotoisuutta, denim ajankohtaisuutta ja pitkä paitamekko lyhyen nahkatakin alla rytmittää kivasti ja tuo kerrokset hyvin esiin. Miinukset Kristalle kuvan rajauksesta, niin kengät kuin hiukset ja meikki kuuluu tyyliin, joten tästä on mahdotonta antaa lopullista arviota."

Kuvituskuva

2. Emma

Emma kertoo tyylistään: Tässä yksi mun lemppariasukokonaisuuksista! Tyylini on aika simppeli, mutta haluan kuitenkin erottua väkijoukosta jollain tapaa. Välillä tykkään kokeilla vähän erilaisia vaatteita ja yleensä juuri silloin asukokonaisuudet onnistuvat parhaiten. En seuraa erityisen tarkasti mitään muotivillityksiä, vaan laitan päälle vähän mitä sattuu, sellaisia vaatteita joista itse tykkään. Otan kuitenkin inspiraatiota asuihin blogeista ja kadulta. Rakastan hameita, nahkaa ja kangaskasseja, kuten tästäkin asusta huomaa. Asukokonaisuuden kruunaa tietenkin aina korut ja aurinkolasit.

Teri Niitin arvio: "Emma on onnistunut hyvin rajoitetussa väriskaalassa joka toistaa hänen suklaanruskeita hiuksiaan ja norsunluumaista ihoaan. Asu on ajankohtainen bikertakin ansiosta. Koulutyttömäinen lyhyt hame ja polvisukat yhdistelmästä tulee helposti Britney Spears tai Japanilainen anime mieleen. Piste raskaiden kenkien yhdistämisestä tyttömäiseen hameeseen. Kontrastit tekevät aina asusta mielenkiintoisen."

Kuvituskuva

3. Mirka

Mirka kertoo tyylistään: Minulla ei ole tarkasti rajattavaa tyyliä. Pukeudun juuri niihin vaatteisiin, jotka milloinkin tuntuvat ja näyttävät hyvältä päälläni. Lempivärejäni ovat musta, beige, harmaa ja purppura. Housuja en käytä koskaan.

Teri Niitin arvio: "Mirkan asu on ihanan vaalea jollaista toivoisin näkeväni muutekin katukuvassa enemmän. Asu on hyvin helposti lähestyttävän oloinen ja siinä on hurmaavasti käytetty erilaisia pehmeitä materiaaleja neuleesta tekoturkikseen, varsinkin kansaperinnehenkiset säärystimet tuovat siihen potkua ja tiukka ponnari ryhtiä. Itse en olisi laittanut noin tummia sukkahousuja tai legginsejä, vaan olisin valinnut sukkahousut asun sävymaailmaan sointuviksi hurmaavamman kokonaisilmeen saavuttamiseksi."

Kuvituskuva

4. Jutta

Jutta kertoo tyylistään: Keskiviikko revittyjen farkkujen ja yläosan kanssa. Tyylini on yksinkertainen, mutta omaperäinen. En arastele liikkua revityissä farkuissa tai nahkahousuissa.

Teri niitin arvio: "Jutalla on miellyttävä nuoren naisen luxusboheemityyli, jossa ei sinänsä ole mitään uutta. Näitä näkee monissa selfie-tyyppisissä blogeissa. Revityt farkut ja matalat bootsit Vuittonin pikkulaukun kanssa on kuitenkin hyvä idea, sillä tähän tyylilajiin yhdistellään yleensä liiankin siistejä vaatekappaleita. Valloittava hymy ja ihanat hiukset, mutta tyyliin toivoisin vielä lisää rokkia ja revittelyä."

Kuvituskuva

5. Felicia

Teri Niitin arvio: "Felician asukokonaisuus miellytti heti ensi katsomalta. Varsinkin raidallinen jättihuivi sai minut iloiseksi ja kuvassa reikäisestä housusta pilkottava polvi ja toinen nilkka. Tässä on juuri sellaista näennäistä, mutta varmasti harkittua huolettomuutta, joka tekee kokonaisuudesta jännittävän ja saa haluamaan nähdä lisää. Sävyskaala on tietysti varman päälle, mutta tähän asuun perusteltu. Oma suosikkini."

Kuvituskuva

6. Anu

Anu kertoo tyylistään: Rakastan kenkiä ja niinpä valitsen kengät aina ensin. Tyylini on leikkisän arvaamaton ja chic, mutta yllätyksellinen. Oman leikkisyyden asuun antaa eri materiaalit: nahkahame sekä uuden lupaavan suunnittelijan Miklas Suokkaan tuohesta valmistamat korvakorut.

Teri Niitin arvio: Anun asu on toista maata muiden jo sen johdosta että se on sisäpukeutumista. Tästä tulee mieleen Mad Men -sarjan upeasti viimeistellyt naiset. Anu on kuitenkin lähtenyt pois turvallisesta asustamalla asunsa miesten rannekellolla, joka on juuri se yllättävä yksityiskohta jota kaipaan. Ruskea nahkainen povimittainen kynähame on erittäin trendikäs ja kepeä silkkipusero sen kanssa poistaa synnillisyyden nahkahameesta. Erityismaininta Anulle, että hänellä on itselleen juuri oikeankokoiset vaatekappaleet. Ihastuttava moderni vintagelook.

Kuvituskuva

7. Terhi

Teri Niitin arvio: "Ihana ja kantajansa näköinen. Merihenkisyys tulee joka kevät, mutta Terhi on saanut sen näyttämään onnistuneesti uudelta. Pidän erityisesti, että takki on miestentakkimaisen väljä ja saamaa linjaa on toistettu rohkearaitaisessa mekossa. Asu on samalla hyvin muodikas ja erittäin mukavan oloinen. Rannekorut toistavat taidokkaasti kipparinappien kultaa ja pehmeä myssymäinen pipo saa aikaan huolettoman kansainvälisen tunnelman. Vähäinen meikki ja upeat suorat hiukset viimeistelevät lookin täydellisesti!"

Kuvituskuva

8. Totte

Totte kertoo tyylistään: Tyylini ei jätä montaakaan vaatekappaletta huomiotta, sillä valitsemani päivän asu määräytyy pukeutumishetkellä olevan fiiliksen mukaan. Näin värittömänä kaamoskeväänä on mielestäni kiva pukeutua väreihin, jotka ovat ympäristöön nähden silmäänpistäviä. Tällaiset värit esiintyvät varsinkin neuleissa ja ruutupaidoissa, joita keräilen kuin postimerkkejä.

Teri Niitin arvio: "Piristävää nähdä myös miesten tyylinäyte täällä ja olen onnellinen että se on vielä siitä värikkäimmästä päästä. Kirkkaat keltaiset, energiset punaiset ja oranssit ovat minun tämän kevään ehdottomia suosikkejani. Viime viikolla Ylen aamu-tv:ssä käsiteltiin miesten pukeutumista ja siellä Stockmannin pukeutumisneuvoja totesi yhden suurimman mokan miehillä olevan liian suuriin vaatteisiin pukeutumisen. Tässä siihen ei ole syyllistytty ja mikä tärkeintä asu sopii kantajalleen. Jos tämän olisi pukenut päälleen joku toinen, olisi siitä saattanut tullla sirkusmainen tunnelma, mutta mallin itsevarmuus, ilme, harkittu pystytukka ja Costeau-pipo viimeistelevät tyylin. Paidan ruudutus ja punaiset väripilkut vartalon ääripäissä kokoavat asun hyvin yhteen. Miehekkään persoonallinen. Pidän."

Tuoreimmat osastosta