IS tapasi Madonnan ja Jennifer Lopezin huippusuunnittelijan: "Työni on raadollista"

rac

Julkaistu:

IS tapasi Jorgen Simonsenin, yhden tämän hetken kuumimmista haute couture -muotisuunnittelijoista. Simonsen on suunnitellut pukuja muun muassa Madonnalle, Jennifer Lopezille, Nicole Kidmanille ja Elizabeth Taylorille.
Haute Couture -huippusuunnittelija Jorgen Simonsen peräänkuuluttaa intohimoa muotialalle.  Simonsenin mukaan muodin ympärille rakentunut kaupallinen kulttuuri on äärimmäisen turhauttava.

Simonsen on työskennellyt Versacen, Chanelin ja Givenchyn muotitaloissa.

- Olen ollut äärimmäisen onnekas, koska olen saanut työskennellä johtavissa muotitaloissa ja pukea maailman kauneimpia naisia, Simonsen kertoo.

- Työ on kuitenkin myös raadollista, koska suunnittelemani puvut ovat aina julkisen arvioinnin ja kritiikin kohteena ja koko ajan pitää pystyä luomaan uutta.

Simonsenin mukaan hänen työnsä on kuitenkin upea ja fantastinen mahdollisuus luovalle ihmiselle. Tavoitteekseen hän kertoo pyrkivänsä aina tekemään naisesta niin kauniin kuin mahdollista.

Simonsen ei hevin suostuisi kertomaan mieluisinta muotitaloaan.

- On kuin pyytäisit minua kertomaan, kuka lapsistani on suosikkini!, Simonsen sanoo, mutta suostuu kuitenkin sanomaan, että Galliano on lähimpänä hänen omaa tyyliään.

Versacen pääsuunnittelijan paikka Gianni Versacen traagisen kuoleman jälkeen on 40-vuotiaan Simonsenin mukaan ollut hänen uransa kohokohta.

Tälläkin hetkellä Simonsenilla on työn alla lukuisia projekteja: Suomessa hän käväisi markkinoimassa Specsaversille suunnittelemaansa silmälasimallistoa.

Jorgen Simonsenin vinkki silmälasien valintaan on seuraava:

- Unohda se, mitä sanotaan siitä, millaiset lasit millekin kasvonmuodolle pitäisi valita ja muut kliseet. Valitse juuri ne kehykset, joista eniten pidät. Ne päässäsi myös näytät parhaalta.

Sama pätee myös muotiin.

- Valitse jotain, mikä tekee sinut onnelliseksi. Sen myötä projisoit onnellisuutta myös ympärillesi. Äläkä anna vaatteiden ottaa sinusta ylivaltaa: sinä kannat niitä, eivät ne sinua, Simonsen neuvoo

- Sen sijaan, että pukeutuisit miellyttääksesi muita, miellytä itseäsi pukeutumisellasi.

Kiinnostuitko? Lue lisää maanantain Ilta-Sanomista!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt