Yllättävän halpa-aineen väitetään auttavan akneen - lääkäri ihmettelee

Julkaistu: , Päivitetty:

LIV
Lähes jokaisen kodin lääkekaapista löytyvän lääkkeen väitetään tekevän ihmeitä iholle, kertoo XOVain-sivusto. IS:n haastattelema lääkäri suhtautuu ohjeisiin skeptisesti.

Aspiriininaamion luvataan kirkastavan, pehmentävän ja rauhoittavan ihoa ja jopa vähentävän ryppyjä. Aspiriini nimittäin sisältää salisyylihappoa, jota käytetään myös kosmetiikassa.

XOVain-sivustolla neuvotaan kokeilemaan asipiriininaamiota ensin pienelle alueelle niin näet, miten ihosi reagoi tuotteisiin. Naamiota varten tarvitaan sivuston mukaan 3-5 aspiriinitablettia, rasvaista maustamatonta jogurttia ja hunajaa. Aspiriinit murskataan lautasella ja ne sekoitaan ruokalusikalliseen jogurttia. Seokseen lisätään vielä ruokalusikallinen hunajaa.

Massasta saa sivuston mukaan tulla paksua, ettei se valu pitkin kasvoja. Sivusto neuvoo lisäämään enemmän hunajaa, mikäli ihosi on kovin kuiva. Naamio kehotetaan levittämään kasvoille ja sen kehoteaan antaa vaikuttaa 10-20 minuuttia. Lopuksi se pitäisi poistaa lämpimällä vedellä ja kosteutaa iho.

Acne.org -sivustolla naamio on äänestetty tehokkaaksi hoitotoimenpiteeksi. Se on saanut peräti neljä tähteä ja sitä suosittelee 86 prosenttia 639 äänestäjästä.

Lääkäri: "Aikamoinen cocktail"


- Kuulostaa humpuukilta ja aikamoiselta cocktaililta, professori Ilkka Harvima Itä-Suomen yliopistosta sanoo aspiriininaamiosta IS:lle.

Harvima toteaa, että hunajaa on kyllä käytetty esimerkiksi säärihaavojen ja palovammojen hoitoon.

Jogurtin hoitavista ominaisuuksista professori ei ole kuullut.

- Mutta eivätkö naiset lätki kaikkea naamaan.

Aspiriini voi Harviman mielestä aiheuttaa pahimmassa tapauksissa haittavaikutuksia. Herkkäihoisia aspiriini voi ärsyttää, jos lääkettä käytetään iholla suuria määriä ja pitkiä aikoja.

Reseptin aika 10 20 minuuttia kuulostaa hänen mukaansa lyhyeltä käyttöajalta.

Juttua päivitetty 22:05: Juttuun lisätty professori Harviman kommentit.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt