Huippumallit nousevat some-kapinaan: "Muoti on rasistista!"

Julkaistu:

Huippumallit Iman ja Bethann Hardison aloittavat vastaiskun muotimaailman rasismia vastaan. New Yorkin muotiviikkojen aikaan sosiaalisessa mediassa syynätään muotisuunnittelijat, jotka eivät käytä näytöksissään mustia malleja.
Jo viisi vuotta sitten heräsi keskustelu siitä, miksi arvostettujen muotilehtien sivuilla on vain valkoihoisia malleja. "Onko muoti rasistista?", silloin kysyttiin.

1980 ja 1990 -luvuilla oli itsestäänselvyys, että huippusuunnittelijoiden, kuten Calvin Cleinin, Gianni Versacen ja Yves Saint Laurentin näytöksissä nähtiin tummaihoisia malleja. Tällä vuosituhannella valkoihoiset mallit ovat dominoineet näytöksiä.
- Jotain on todella pahasti pielessä, sanoo somalialais-amerikkalainen huippumalli Iman New York Timesin aihetta käsittelevässä artikkelissa.

Entinen malli, nykyinen agentti Bethann Hardison lataa vielä kovempaa. Hän aikoo järjestää syyskuussa New Yorkin muotiviikkojen aikaan rasismin vastaisen kampanjan sosiaalisessa mediassa. Kampanjassa syynätään muotisuunnittelijat, jotka eivät käytä näytöksissään mustia malleja.
- Teillä on pojat paljon selitettävää. Jos olette tarpeeksi ylpeitä tekemään näin, olkaa myös tarpeeksi ylpeitä selittämään, Hardison tykittää.

Myös Iman vetoaa muodin kuluttajiin:
- Nyt tarvitaan kovaa linjanvetoa samoin kuin 60-luvulla: Jos ette käytä mustia malleja, me boikotoimme!

Lue New York Timesin artikkeli
muodin sokeista pisteistä

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt