MyStyle

Tässä ovat Loistavin lävistys -kilpailun finalistikuvat - äänestä suosikkisi voittoon

Julkaistu:

Ilta-Sanomien Loistavin lävistys -kilpailuun saapui yli 100 kuvaa. Lävistysraatimme valitsi niistä 16 finalistia ja nyt voit äänestää suosikkisi voittoon.
Ilta-Sanomat etsii Suomen loistavinta lävistystä. Kilpailuun saapui paljon loistavia vaihtoehtoja. Kaikki Loistavin lävistys -kilpailun kuvat pääset katsomaan lukijan kuvissa.

Lävistyskilpailun äänestyksen voittaja saa kolmen päivän festariliput kahdelle hengelle Provinssirockiin 14.-16.6.2013. (arvo 240€) www.provinssirock.fi.

Äänestä suosikkiasi perjantaihin 5.4 klo 10 mennessä äänestyspalkissa. Tässä ovat finalistit:1. Lävistys huulissa
"Lävistykset merkitsevät minulle oman itseni ilmaisemista, itsevarmuutta ja asennetta. Kantamani korut ovat osa minun tarinaani, joita ilman minä en olisi minä."

2. Septum-lävistys
"Viime keväänä päätin repäistä ja ottaa lävistyksen. Paikan miettiminen ei ollut hankalaa ja päädyin septumiin. Olen aina kokenut nenäni jotenkin ärsyttäväksi ja septum koristaa sitä niin, ettei se näytä enää pahalta. Tämä lävistys kohentaa itsetuntoani."


3. Korsetti-lävistys
"Vuosi sitten selkään teetetty korsetti. Muutaman tunnin kipu ja kärsimys kesti selässäni kaksi viikkoa ja jäljelle jäi vain pienet pistoarvet."

4. Lävistys silmien välissä
"Asuessani Irlannissa lävistykseni oli ihmetyksen aiheena lähes päivittäin. Menessäni vaikkapa kahville tai ollessani vaateostoksilla myyjät usein kysyivät, onko koruni pistetty luusta läpi. Monesti pubeissa ihmiset lähestyivät minua kysyen, oliko lävistys kivulias ottaa ja lähes poikkeuksetta sitä pidettiin hienona (toki oli myös niitä joiden mielestä se oli vain yksinkertaisesti liian outo). Suomessa  koruuni kiinnitetään tuskin ollenkaan huomiota, mutta Irlannissa se oli hitti. Tykkään lävistyksestäni hyvin paljon, enkä olisi ollenkaan minä ilman sitä."


5. Tatuointi ja lävistykset
"Kukat kuvastavat siskojani. He ovat timantteja."

6. Lävistetty turpa
"Otin ensimmäisen lävistykseni 15-vuotiaana, isä ei ollut kovin onnellinen, mutta nykyään on jo tottunut lävistettyyn turpaani. Yläasteen loppuaikoina lävistelin itseäni kulmiin ja kielen alle, nykyään noita koruja ei ole enää. Kivuliain lävistykseni oli tuo nenässä oleva septum, otin sen pienessä nuhassa ja tulehtuihan se. Minun piti sitä aluksi venyttää 3 milliin saakka mutta jäin venyttämiseen koukkuun ja korulla on kokoa nyt 6 mm. Se on kuitenkin kaunein lävistykseni vaikka monet haukkuvat sen "sonninrenkaaksi"."
7. Huulikoru
"Huulikoruni oli ensimmäinen lävistys jonka olen koskaan ottanut, jos korvien lävistyksiä ei lasketa. Alun perin otin huulilävistyksen alahuuleen keskelle, koska pidin sitä kauniina, enkä niin suosittuna kuin muita.
Myöhemmin olen tajunnut, että ehkä tämä lävistyksen ottaminen oli tavallaan itsetunnon kohottamista teini-iässä. Tämän lävistyksen jälkeen tuli otettua monta muutakin lävistystä kasvoihin, mitkä sittemmin olen syystä tai toisesta ottanut pois, mutta huulikoru on pysynyt ja ollut monessa mukana. Nyt 21-vuotiaana otin huulikorun pois hampaiden takia, mutta hetkeäkään en ole katunut sitä että aikanaan kyseisen lävistyksen otin. Aikaisemmin se sai minut tuntemaan itseni minuksi, vahvisti itsetuntoani ja sai minut näyttämään siltä, miltä halusin näyttää. Nykyään huulilävistyksestä jäänyt pieni jälki opettaa, etten tarvitse lävistyksiä ollakseni sitä mitä haluan olla, mutta uskoisin, että ellen olisi huulikorua aikanaan ottanut, en tätä olisi koskaan tajunnut."

8. Naamalävistyksiä

"Aloin kahdeksannella luokalla laittamaan lävistyksiä, kun haaveilen lävistäjän ammatista. Olen kokeillut vaikka mitä lävistyksiä, mutta suurimman osan olen ottanut jo pois. Olen aina tykännyt, että naamassani on paljon lävistyksiä. Minulla on tällä hetkellä naamassa 9 lävistystä ja kielessä 3."
9. Napalävistys
"Napalävistys oli 16vuotta sitten ensimmäiseni, viime vuonna otin sitten toisen."
10. Keijukorva
"Äidilläni on syntyjään toinen korva "keijun" korva ja olen aina ollut hieman kateellinen ja surullinen siitä, etten ole sitä ominaisuutta perinyt. Kun törmäsin kuvaan tällaisesta lävistyksestä, tiesin, että tämän haluan. Se muistuttaa siinä aina äidistäni. Toinen sitten vain oli pakko saada viereen Kyseinen lävistys on myös elämäni ensimmäinen virallinen lävistys korvakorujen lisäksi."

11. Lävistyskaverit
"Minä ja ystäväni olimme viime kesänä festareilla. Hetken mielijohteesta yhdistimme viimeiset rahamme, jotka eivät edes riittäneet (saimme alennusta) ja otimme kielikorut.  Festarialueella toimi ainoastaan käteinen ja näin ollen jouduimme liftaamaan takaisin Helsinkiin.  Jälkikäteen lävistyksen ottaminen festaribussissa kadutti, mutta siinä ne ovat paikoillaan vielä meillä kummallakin."
12. Smileys-lävistys
"Smiley-lävistys on ollut minulla jo vuosia. Nuorempana otin useita lävistyksiä, joista luovuin ajan mittaan. Smiley oli ainoa, jonka otin myöhemmin takaisin, jotenkin tuntui, että jotain puuttui ilman sitä. Se täydentää minut. Se on täydellinen. Sitäpaitsi, nimensä mukaisesti se antaa syyn hymyillä koko ajan."
13. Metallilävistys
"Minulla on ollut monia lävistyksiä,alkaen 90-luvun alusta,nyt on vain enää muutama, septum, labret,oikea tragus,uusimpana nuo venytykset,tällä hetkellä 14 mm. Yhtään tatuointia ei ole ja monet ovat ihmetelleet sitä. Lävistykset vain kiinnostivat enemmän. Pidän miltä metalli tuntuu ihon alla."
14. Leuka ja sarvet
"Ryytyny sarvipää"
15. Sisäkorva ja venytys
"Lävistyksiä ovat Inner Conch, joka on korvan sisällä ja lävistää paksun ruston. Kaverini teki tämän minulle. Omaan korkean kipukynnyksen, mutta tämä sattui ja oli kipeä vielä usean kuukauden jälkeen. Toinen lävistys on perus 18 mm venytys."
16. Monilävistetty
"Nuorempana lävistykset olivat iso osa identiteettiä. Ilman niitä olo tuntui alastomalta. Hyvän työtarjouksen myötä uskalsin luopua niistä ja aloin sopeutua elämään ilman tuijotuksia, kategoriointia ja sitä, että ihmiset jo valmiiksi loivat mielipiteen (yleensä negatiivisen) millainen ihminen olen. Myöskin luopumispäätökseni vaikutti isolta osalta lävistyksien yleistyminen. Olin Suomessa ensimmäisiä kuka otti kielilävistysen. Pidän lävistyksistä edelleen ja niitä on ympäri vartaloa 18 kappaletta. Aikaisemmin "hurjina nuoruusvuosina" parhaimmillaan niitä oli 36. En pidä mahdottomuutena, että ottaisin niitä vielä joku päivä lisääkin, jos nyt ensin saisi tatuoinnit kuntoon."

Ota kantaa

Mikä lävistyksistä on loistavin?

1. Lävistys huulissa 6% 2. Septum-lävistys 11% 3. Korsetti-lävistys 7% 4. Lävistys silmien välissä 4% 5. Tatuointi ja lävistykset 17% 6. Lävistetty turpa 2% 7. Huulikoru 5% 8. Naamalävistyksiä 5% 9. Napalävistys 8% 10. Keijukorva 5% 11. Lävistyskaverit 3% 12. Smileys-lävistys 12% 13. Metallilävistys 1% 14. Leuka ja sarvet 5% 15. Sisäkorva ja venytys 3% 16. Monilävistetty 5%
Ääniä yhteensä 4498

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Meri Turunen, 21, on Fitnessmalli 2017!

  2. 2

   Työttömät kieltäytyivät työstä aina samalla selityksellä – teollisuuspohatan vastaveto saikin hakijan leuan loksahtamaan

  3. 3

   Thaimaalaista Marisaa vietiin, kun Pattayan baarikadulla asteli vastaan suomalainen Mauri: ”Olen onnen nainen, kun sain hyvän miehen”

  4. 4

   Mehutölkkipommi, itsemurha-auto ja smurffi – tällaista tavaraa häädetty Isis on hylännyt tukikohtiinsa

  5. 5

   Leski maksoi vuosia asuntolainaa, talo oli puolison nimissä – talouskoulutus on pelastanut jo 17 taloa pakkomyynniltä

  6. 6

   Leivinuunin ”lisälaite” yllätti pariskunnan – tunnelmallinen lauantai-ilta meni pilalle

  7. 7

   Autot roihusivat Vantaan yössä, kuvat näyttävät tuhon – poliisi epäilee: Yksi ja sama sytyttäjä

  8. 8

   Katri Sorsa julkaisi totuudenmukaisen kuvan synnytyksestään – söi samalla viisi suklaapatukkaa, kaksi paninia ja joi limua

  9. 9

   Usean poliisipartion operaatio Torniossa – yksi henkilö otettiin kiinni

  10. 10

   Pelastaja kertoo karmeasta näystä Tehtaankadulla 20 vuotta sitten: ”Täällä on tapahtunut teloitus” – sitten sattuma vei hänet lähelle poliisimurhaajaa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Työttömät kieltäytyivät työstä aina samalla selityksellä – teollisuuspohatan vastaveto saikin hakijan leuan loksahtamaan

  2. 2

   Leivinuunin ”lisälaite” yllätti pariskunnan – tunnelmallinen lauantai-ilta meni pilalle

  3. 3

   Thaimaalaista Marisaa vietiin, kun Pattayan baarikadulla asteli vastaan suomalainen Mauri: ”Olen onnen nainen, kun sain hyvän miehen”

  4. 4

   Pitkä ennuste julki: Näin talven ensimmäiset merkit saapuvat Suomeen

  5. 5

   Nyt puhuu Tähdet, tähdet -ohjelmasta potkut saanut Tomi Metsäketo: ”Olen hakenut naisseuraa joskus turhankin kärkkäästi”

  6. 6

   Manuela Bosco julkaisi ensimmäisen yhteiskuvan Tuure Kilpeläisen kanssa – hymyilee rakkaansa kainalossa

  7. 7

   Olisitko tiennyt vastauksen 60 000 euron arvoiseen kysymykseen? Haluatko miljonääriksi? -kisailija jäi vain kolmen kysymyksen päähän jättipotista!

  8. 8

   Nuori nainen julkaisi paljonpuhuvan kuvaparin: jo pieni kuvanmuokkaus muuttaa ulkonäköä hätkähdyttävästi – huomaatko eron?

  9. 9

   Harvinainen näky: Kaikki elossa olevat USA:n ex-presidentit saapuivat lavalle hyväntekeväisyyskonsertissa

  10. 10

   Vaeltamaan lähtenyt nuoripari löydettiin kuolleina USA:ssa – vaikuttivat syleilevän toisiaan, vieressä käsiase

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Dopingtuomion saaneen Therese Johaugin ulkoinen olemus on jotain aivan muuta kuin kaksi kuukautta sitten – katso kuvat

  2. 2

   Huomaatko erikoisen yksityiskohdan? 19-vuotiaan Lisan viaton bikinikuva kummastuttaa Instagramissa

  3. 3

   Tutut liikennemerkit muuttuvat sukupuolineutraaleiksi – katso kuvat!

  4. 4

   Näin päättyi Napakymppi-parin Ikaalisten matka – piikki auki, Ville jätti taksit maksamatta: ”Odotin, milloin pääsen pois”

  5. 5

   Työttömät kieltäytyivät työstä aina samalla selityksellä – teollisuuspohatan vastaveto saikin hakijan leuan loksahtamaan

  6. 6

   Nuoren Emman netti-ihastus olikin kaljuuntuva, 53-vuotias kauppias – sen jälkeen tapahtui jotain käsittämätöntä

  7. 7

   Kova väite K-Supermarketin kalatiskin kikasta ja takahuoneen tapahtumista – 22-vuotias Miss Tampere kertoo olevansa yksi kauppiaan uhreista

  8. 8

   Lahdesta löytynyt vainaja edelleen tunnistamatta – poliisi julkaisi poikkeuksellisesti kuvan ruumiista

  9. 9

   Onko tässä erikoisin hääkuva ikinä? Kreikkalaiskappeli kielsi ulkomaalaisparien häät rivon kuvan seurauksena

  10. 10

   Leivinuunin ”lisälaite” yllätti pariskunnan – tunnelmallinen lauantai-ilta meni pilalle

  11. Näytä lisää
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Meri Turunen, 21, on Fitnessmalli 2017!

  2. 2

   Työttömät kieltäytyivät työstä aina samalla selityksellä – teollisuuspohatan vastaveto saikin hakijan leuan loksahtamaan

  3. 3

   Thaimaalaista Marisaa vietiin, kun Pattayan baarikadulla asteli vastaan suomalainen Mauri: ”Olen onnen nainen, kun sain hyvän miehen”

  4. 4

   Mehutölkkipommi, itsemurha-auto ja smurffi – tällaista tavaraa häädetty Isis on hylännyt tukikohtiinsa

  5. 5

   Leski maksoi vuosia asuntolainaa, talo oli puolison nimissä – talouskoulutus on pelastanut jo 17 taloa pakkomyynniltä

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Työttömät kieltäytyivät työstä aina samalla selityksellä – teollisuuspohatan vastaveto saikin hakijan leuan loksahtamaan

  2. 2

   Leivinuunin ”lisälaite” yllätti pariskunnan – tunnelmallinen lauantai-ilta meni pilalle

  3. 3

   Thaimaalaista Marisaa vietiin, kun Pattayan baarikadulla asteli vastaan suomalainen Mauri: ”Olen onnen nainen, kun sain hyvän miehen”

  4. 4

   Pitkä ennuste julki: Näin talven ensimmäiset merkit saapuvat Suomeen

  5. 5

   Nyt puhuu Tähdet, tähdet -ohjelmasta potkut saanut Tomi Metsäketo: ”Olen hakenut naisseuraa joskus turhankin kärkkäästi”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Dopingtuomion saaneen Therese Johaugin ulkoinen olemus on jotain aivan muuta kuin kaksi kuukautta sitten – katso kuvat

  2. 2

   Huomaatko erikoisen yksityiskohdan? 19-vuotiaan Lisan viaton bikinikuva kummastuttaa Instagramissa

  3. 3

   Tutut liikennemerkit muuttuvat sukupuolineutraaleiksi – katso kuvat!

  4. 4

   Näin päättyi Napakymppi-parin Ikaalisten matka – piikki auki, Ville jätti taksit maksamatta: ”Odotin, milloin pääsen pois”

  5. 5

   Työttömät kieltäytyivät työstä aina samalla selityksellä – teollisuuspohatan vastaveto saikin hakijan leuan loksahtamaan

  6. Näytä lisää