Söitkö kesällä joka päivä jäätelöä? Näillä vinkeillä pääset eroon pöhöttyneestä kehosta

Julkaistu:

Ravintoterapeutti Marja Ruuti kertoo, miten kesän syöpöttelyiden jälkeen voi palata arkeen.
- Suomalaisia kasviksia kannattaa ehdottomasti syödä jokaisella aterialla, joko tuoreina salaateissa tai kypsennettyinä. Myös suomalaiset marjat sisältävät paljon vitamiineja ja kivennäisaineita, jotka poistavat turvotusta ja rauhoittavat vatsaa. Itse asiassa tähän aikaan vuodesta kannattaa jättää etelän appelsiinit ja omenat kokonaan pois ja syödä kotimaisia marjoja 2-3 desilitraa päivässä. Se onnistuu hyvin, jos esimerkiksi juo marjasmoothien joka päivä.

- Mustikassa ravinteet säilyvät yllättävän hyvin myös kypsennettäessä, minkä takia mustikkapiirakka on parhaita mahdollisia leivonnaisia. Mutta toki tuoreissa marjoissa ravinteet ja esimerkiksi C-vitamiini säilyvät parhaiten.

- Jos on syönyt kesällä lähes joka päivä jäätelöä, jo pelkkä jätskittömän kauden pitäminen auttaa paljon. Kylmä ja sokerinen maitotuote aiheuttaa helposti turvotusta ja voi altistaa myös syysflunssalle, sillä se kerää limaa elimistöön.

- Villivihannesten käyttö ravinnossa on oikein hyvä trendi. Nokkosesta ja siankärsämön kukinnoista voi tehdä turvotusta poistavia jalkakylpyjä tai vaikka teetä, vaikka näiden kasvien paras aika olikin jo alkukesästä. Siankärsämöä voi myös keittää esimerkiksi keittojen liemessä. Ennen kasvin laittamista ruokien sekaan pitää kuitenkin olla sataprosenttisen varma, että tunnistaa sen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt