Muotia laadusta tinkien

Julkaistu:

Tavallisella ihmisellä on nykyään mahdollisuus designvaatteisiin, mutta millä hinnalla?

Muotiketjut palkkaavat nykyisin kuuluisia muotisuunnittelijoita tai julkkiksia suunnittelemaan sesonkimallistojaan. H&M lanseerasi juuri Lanvin-muotitalon kanssa toteuttamansa malliston. Lindexillä on amerikkalaisen muotisuunnittelija Narciso Rodriguezin kanssa sopimus ja Indiska julkisti juuri jatkavansa yhteistyötä Mick Jaggerin suunnitelijatytär Jade Jaggerin kanssa.

Huippusuunnittelijat ja julkkikset suostuvat yhteistyöhön mainostaakseen omaa merkkiään tai itseään. Marimekolle oli aikoinaan markkinoinnin kannalta lottovoitto päästä H&M:n kanssa maailmalle.

Nämä sesonkimallistot suunnitellaan ja markkinoidaan ”kaikille huippumuotia huippuhalvalla” -periaatteella. Tavallisella palkansaajalla on näin mahdollisuus saada pala tyylikästä designmaailmaa. Mutta siitä saattaa jäädä ikävä sivumaku.

Halpisketjujen sesonkimallistot valmistetaan Kaukoidässä halvoistamateriaaleista. Siellä silkki vaihtuu poliesteriin, villa rayoniin ja jopa puuvillan laatu heikkenee. Saumat ovat vinossa ja vaatteet menettävät muotonsa ensimmäisessä pesussa. Mutta hetken muotinautinnon niistä kyllä saa.

Designmallistojen korkeat hinnat perustuvat osalta brändien markkinointiosastojen huikeisiin kuluihin. Mutta sitäkin enemmän designvaatteen hintaan vaikuttavat persoonallinen suunnittelu, korkeatasoinen valmistus ja laadukkaat materiaalit.

Muotia voi saada halvalla, mutta laatua ei.

Muodissa mukana

Muodissa mukana

Onko sinulla muotiin tai pukeutumiseen liittyviä kysymyksiä?

Muotitoimittaja ja stylisti Susanne Salo neuvoo, miten selviät alati vaihtuvien trendien maailmassa.

Voit lähettää kysymyksesi Susannelle  sähköpostitse osoitteeseen naiset.is@sanoma.fi

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt