Viisi vinkkiä morsiusmeikin tekoon kotona

Julkaistu:

Morsiusmeikin saa loihdittua helposti myös itse. Meikkaaja-maskeeraaja Nina Helin opastaa morsiamia tekemään onnistuneen häämeikin kotikonstein.

Avuksi voi myös pyytää meikkaustaitoisen ystävän, jos epäilee omien käsien tärisevän hääpäivänä liikaa.

1. Säilytä raikkaus. Kannattaa välttää meikin raskautta ja paksuutta. Tärkeintä on meikin kestävyys sekä ulko- että sisävalossa. Iho on hyvä kuoria esimerkiksi edellisenä päivänä ja kosteuttaa tarpeen mukaan.

2. Valitse vedenkestävä ripsiväri. Käytä vedenkestäviä tuotteita silmiin liikutuksen kyynelien varalta. Varaa laukkuun myös puuteri ja huulipuna, joita voi lisäillä pitkin juhlapäivää. Meikin korjailuun voi käyttää vanupuikkoa.

3. Korosta omia parhaita puoliasi. Älä turhaan revittele häämeikissä. Tärkeintä on, että morsian tuntee olonsa luonnolliseksi, eikä meikki tee vieraan ihmisen näköiseksi. Käytä mieluiten rauhallisia ja murrettuja värejä. Huono häämeikki on suttuinen, raskas ja kantajalleen epämukava.

4. Värjää ja nypi kulmat ajoissa. Jos pidät tummista kulmista, muista tehdä kertovärjäys viimeistään paria päivää ennen hääpäivää. Kokeile kulmien värjäystä noin kuukautta ennen, niin ei tule yllätyksiä.

5. Huulipuna kestävämmäksi. Tee huulimeikki kertaalleen, sen jälkeen painele paperilla kuivaksi. Sitten puuteroi huulet kevyesti ja tee huulimeikki uudestaan. Näin pussaustakuu säilyy eikä sulhanen ole aivan huulipunassa.