MyStyle

Hyväntekeväisyyttä poseeraten

Julkaistu:

Naiset keräsivät helsinkiläisessä yökerhossa rahaa lasten vastaanottokodille.

Kaksi päivää ennen hyväntekeväisyysnäytöstä muotisuunnittelija Martzu Berg touhuaa kiireisenä kangaspakkojen, sylitietokoneen ja puhelimen kimpussa.

Ensimmäinen Hope-hyväntekeväisyysilta lähenee kovaa vauhtia. Lipputulojen tuotto menee Sofian vastaanottokodin leikkitilan korjaamiseen ja sisustamiseen.

Martzu on suunnitellut ja tehnyt illan ohjelmaksi Fantasia-muotinäytöksen.

Mukaan tulee kaksikymmentä pukua, jotka ovat illan aikana myynnissä. Niiden tuotosta kymmenen prosenttia menee lasten vastaanottokodille.

En ole koskaan ennen suunnitellut näin näyttäviä pukuja, enkä tiedä menevätkö ne kaupaksi, mutta nyt toimitaan hyvän asian puolesta.

Kun näytöksen päivämäärä varmistui, Martzu otti ensimmäiseksi puhelimen käteensä ja pyysi paikalle liudan nimekkäitä malleja, esimerkiksi Saimi Hoyerin, Noora Hautakankaan, Krisse Salmisen, Anitra Ahtola-Janatuisen ja Marja Tiuran. Tilaisuuden juontajaksi pyydettiin Kirsi Salo ja esiintyjäksi muun muassa Pete Parkkonen.

Kaikki lähtevät mielellään mukaan, jos kalenterissa vain on tilaa, koska on kysymys lasten eteen tehtävästä hyväntekeväisyydestä. Pienten asiat koskettavat kaikkia, Martzu kertoo.

Hope on helsinkiläisen yksityishenkilön Tiina Häkämiehen viime vuoden loppukesällä ystävättäriensä kanssa perustama hyväntekeväisyysyhdistys. Kun hyväntekeväisyysillan ohjelma tuli puheeksi, Martzu ehdotti muotinäytöstä, koska hänellä on asiasta kokemusta.

Saimme esimerkiksi 40-vuotisjuhlissani kerättyä varat Lastenklinikan teho-osastolle keskosten avohoitopetiä varten. Kävimme paikan päällä luovuttamassa varat ja saimme tutustua siihen, kuinka asiat toimivat klinikalla. Se oli koskettava hetki.

Hope-ilta järjestettiin Kaarle XII -ravintolassa lauantaina. Paikalle saapui kolmisensataa vierasta. Fantasiapuvut eivät vielä käyneet kaupaksi, mutta ilta tuotti muun muassa pääsylippu- ja arpajaistuloina 4 000 euroa.

Lippujen hinta oli kohtuullinen kymmenen euroa, koska kysymyksessä on ensimmäinen tapahtuma laatuaan. Yleisön saamiseksi paikalle oli valjastettu kaikkien tekijänaisten omat tuttavaverkostot. Ensimmäinen kerta on aina työläin ja onnistuminen jännitti.

Martzun mielestä kaikki pystyvät auttamaan oman ammattinsa ja osaamisensa puitteissa. Häneltä itseltään ison muotinäytöksen järjestäminen vaatii kymmeniä työtunteja ja myös melkoista taloudellista panostusta. Pukujen ja mallien lisäksi mietitään koreografia, musiikki, meikit ja kampaukset.

- Olen koko ikäni ollut yrittäjä, joten ei tässä työtunteja ole juuri muutenkaan laskettu, Martzu naurahtaa.

Hyvän mielen lisäksi hyväntekeväisyysillan järjestäminen poikii arvokkaita kontakteja.Tällaisissa tilaisuuksissa tapaa uusia, iloisia ihmisiä ja sosiaalinen verkosto laajenee.

Näitä luetaan!
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Raju Temptation Island -kohtaus järkyttää somessa – oliko tämä paljastus pariskunnan yksityiselämästä liikaa?

 2. 2

  Monen kammoksuma muotivillitys saapui myös uikkarityyliin – tätä ei ole totuttu rannalla näkemään

 3. 3

  Blogi: Janni Hussi osti leipää tuntemattomalle naiselle – kauppareissu sai yllättäen härskin käänteen: ”Tuli hyväksikäytetty olo”

 4. 4

  Joutui ahdinkoon Nooralotta Nezirin lähdettyä – menetti lisäksi työpaikkansa: ”Hyvä, kun on pystynyt syömään”

 5. 5

  Katja Ståhl purskahtaa Selviytyjissä lohduttomaan itkuun – kirje kotoa tuottaa karvaan pettymyksen: ”V***ttaa ihan sairaasti”

 6. Näytä lisää
 1. 1

  EVS: Tämän takia Jenni Vartiainen ei käy enää uimahalleissa

 2. 2

  Harkimo on perustamassa uutta yhdistystä: Liike Nyt ry:n tiedoista paljastuu kiinnostava nimi

 3. 3

  Blogi: Janni Hussi osti leipää tuntemattomalle naiselle – kauppareissu sai yllättäen härskin käänteen: ”Tuli hyväksikäytetty olo”

 4. 4

  Isoisä ja aikuinen lapsenlapsi harrastivat yhteisymmärryksessä seksiä – harvinainen rikostuomio

 5. 5

  Testaa yleistietoasi! Tee 20 kysymyksen IS:n huhtikuun pubivisa

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Katariina sai selville hirvittävän totuuden omasta pojastaan vasta, kun poika kuoli yllättäen 23-vuotiaana

 2. 2

  Koulussa huomattiin, ettei 10-vuotias osannut lukea eikä kirjoittaa – taustalta paljastui vanhempien järkyttävä salaisuus

 3. 3

  Nuori nainen työskenteli Lidlissä osa-aikaisena myyjänä – jakoi Instagramissa kuvia järjettömän ylellisestä elämästään: Poliisi sai rysän päältä kiinni

 4. 4

  Tuomas Enbuske nosti esiin mielettömän porsaanreiän suomalaisessa Haluatko miljonääriksi? -visassa – oljenkorsi voikin olla järjettömän hyödyllinen

 5. 5

  Sara Forsberg lihoi 22 kiloa – sulkeutui kotiinsa ahmimaan pizzaa: ”Kaikki ympärilläni romahti”

 6. Näytä lisää