Katso suunnistuksen Viestiliigan miesten Lahden Sprinttiviesti suorana ISTV:ssä!

Suunnistuksen viestiliigan miesten kolmas osakilpailu Lahden Sprinttiviesti juostaan Launeen perhepuiston ympäristössä ja ISTV:n suorassa lähetyksessä sunnuntaina 6.9.2020 kello 11.30 alkaen.

1.9.2020 16:43 | Päivitetty 4.9.2020 14:14

Sprinttiviesti on sähäkkä parikilpailu, jossa sekä naisten että miesten sarjoissa kaksihenkiset joukkueet juoksevat neljä osuutta. Osuuksien kestot ovat vain noin 10-12 minuuttia, joten vaihto- ja maalialueella on säpinää vähän väliä.

ISTV:n lähetys miesten kilpailusta alkaa kello 11.10 artikkelin yllä olevassa videoruudussa. Yhteislähtö on kello 11.30.

Naisten kilpailu alkaa kello 10. Siitä on oma lähetys, jonka löydät tästä linkistä.

Lähetys näkyy ISTV:ssä vain suorana. Jälkilähetys kilpailusta on katsottavissa Viestiliigan Youtube-kanavalla. Lisätiedot Viestiliigan sivuilla tästä linkistä.

Näin viestiliigan ennakkotiedotteessa pohjustetaan miesten kisaa:

Kilpailupaikkana toimii Launeen Perhepuisto aivan Lahden keskustan tuntumassa Radiomäen eteläpuolella.

Sprinttiviesti palaa Viestiliigan ohjelmistoon kahden vuoden taon jälkeen. Edellisen kerran sprinttiviestiä vietiin Tampereen Hervannassa heinäkuussa 2018, jolloin miesten voittajiksi ylsivät Kalevan Rastin Markus Räsänen ja Miika Kirmula.

Sunnuntain tapahtumaa isännöi Lahden Suunnistajat. Ratamestari Teemu Niskanen kertoo, että perhepuiston alue on ihanteellinen ympäristö sprinttiin. Sunnuntaina sitä käytetään ensimmäistä kertaa kilpailussa.

– Alue sopii erityisesti sprinttiviestiin, sillä siellä on tilaa juosta ryhmässä, mutta myös pienipiirteisempiä alueita, joissa kilpailijoiden suunnistustaitoa koetellaan kunnolla, Niskanen valottaa kilpailumaastoa.

Lahdessa kauden ensimmäisen Viestiliigan osakilpailunsa suunnistaa Tampereen Pyrinnön Aleksi Niemi. Viime kesän maastomatkojen MM-viestin hopeamitalisti on keskittynyt kesän ajan kestävyysjuoksun ratamatkoille, joilla hän on kellottanut ennätyksensä muun muassa 3000 metrillä (8.29,87) ja 5000 metrillä (14.38,11).

Niemi kertoo, että ajoissa olisi vielä parantamisen varaa, mutta kehittynyt juoksuvauhti on tuonut itseluottamusta suunnistuksen puolelle.

– Riittävä juoksuvauhti on tuonut mielenrauhaa. Sprintin aikana ei tarvitse stressata siitä, että riittääkö vauhti, eikä tarvitse pakottaa itseään juoksemaan kovaa helpommilla pätkillä, Niemi kertoo.

Syksyllä Niemi keskittyy jälleen suunnistukseen ja sunnuntaina hän havittelee kärkisijoja sprinttiviestissä. Kuluneen kesän piti olla sprinttipainotteinen Tanskan MM-kisojen vuoksi, mutta pandemia muutti kaiken.

– Helmikuun leirillä Espanjassa harjoiteltiin paljon sprinttiä kaikissa mahdollisissa muodoissa, mutta sitten korona perui kaiken. Sen jälkeen onkin tainnut tulla tehtyä vain kaksi sprinttiharjoitusta, Niemi kertaa.

Kilpailurutiini voi siis olla vielä hakusessa, mutta tilanne on kaikille sama.

Viestiliigan osakilpailut 2020

9.8. Klaaniviesti, Lappeenranta

16.8. Medilaser-viesti, Mikkeli

6.9. Sprinttiviesti, Lahti

20.9. SM-viesti, Pöytyä

4.10. Lukkari-viesti, Mynämäki

10.10. Aleksis Kiven viesti, Ikaalinen

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?