Katso suunnistuksen Viestiliigan naisten Lahden Sprinttiviesti suorana ISTV:ssä!

Suunnistuksen viestiliigan naisten kolmas osakilpailu Lahden Sprinttiviesti juostaan Launeen perhepuiston ympäristössä ja ISTV:n suorassa lähetyksessä sunnuntaina 6.9.2020 kello 10 alkaen.

1.9.2020 16:30 | Päivitetty 4.9.2020 14:13

Sprinttiviesti on sähäkkä parikilpailu, jossa sekä naisten että miesten sarjoissa kaksihenkiset joukkueet juoksevat neljä osuutta. Osuuksien kestot ovat vain noin 10-12 minuuttia, joten vaihto- ja maalialueella on säpinää vähän väliä.

ISTV:n lähetys naisten kilpailusta alkaa kello 9.40 artikkelin yllä olevassa videoruudussa. Yhteislähtö on kello 10.

Miesten kilpailu alkaa kello 11.30. Siitä on oma lähetys, jonka löydät tästä linkistä.

Lähetys näkyy ISTV:ssä vain suorana. Jälkilähetys kilpailusta on katsottavissa Viestiliigan Youtube-kanavalla. Lisätiedot Viestiliigan sivuilla tästä linkistä.

Näin Viestiliigan ennakkotiedotteessa pohjustetaan naisten kisaa:

Sprinttiviesti palaa Viestiliigan ohjelmistoon kahden vuoden taon jälkeen. Edellisen kerran sprinttiviestiä vietiin Tampereen Hervannassa heinäkuussa 2018, jolloin naisten voittajiksi selvisi Rastikarhujen kaksikko Mira Kaskinen ja Tuija Kuusela.

Sunnuntain tapahtuman järjestävä seura on Lahden Suunnistajat. Ratamestari Teemu Niskasen mukaan Launeen radat tarjoavat sekä vauhdikkaita juoksupätkiä että teknisesti erittäin vaikeaa suunnistusta.

Tavanomaisen puistoympäristön lisäksi kilpailualueella on järjestäjien pystyttämiä keinotekoisia aitoja, joita ei saa ylittää. Tämä lisää suunnistuksen vaativuutta entisestään.

– Viesti tuo mukanaan tietenkin myös hajonnat, eikä hajontojen suhteen ole säästelty. Tästä syystä pelkkä letkassa juokseminen ei ole mahdollista vaan suunnistajien pitää olla koko ajan kartalla ja tehdä omia ratkaisuja, ratamestari Niskanen lisää.

Naisten kilpailuun on ilmoittautunut 35 joukkuetta. Hyvissä ajoin juoksujärjestyksensä ovat julkistaneet muun muassa Tampereen Pyrintö, jonka ykkösjoukkueen muodostaa parivaljakko Lotta Karhola-Venla Harju. Jämsän Retki-Veikkojen kaksikko on yhdistelmä rautaista kokemusta ja nuoruuden intoa, kun viestiä vievät Merja Rantanen ja Inka Nurminen. Pargas IF hakee kärkisijoja joukkueella Amy Nymalm-Alexandra Enlund.

Viestiliigan osakilpailut 2020

9.8. Klaaniviesti, Lappeenranta

16.8. Medilaser-viesti, Mikkeli

6.9. Sprinttiviesti, Lahti

20.9. SM-viesti, Pöytyä

4.10. Lukkari-viesti, Mynämäki

10.10. Aleksis Kiven viesti, Ikaalinen

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?