Voimanostaja Aleksandr Sedyh mursi molemmat polvensa arvokisojen kammottavassa loukkaantumisessa - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Video ei herkimmille: 400 kilon nostoyritys päättyi karmeaan loukkaantumiseen – murskaantuneet polvet ”koottiin pala palalta”

Voimannostaja Aleksandr Sedyh joutuu opettelemaan kävelemään uudestaan epäonnistuttuaan 400 kilon jalkakyykyssä.

Voimamiehellä on edessään kuukausien kuntoutus.­

14.8. 11:53

Venäläinen voimanostaja Aleksandr Sedyh loukkaantui vakavasti raakavoimannoston EM-kilpailuissa Venäjällä. Sedyh yritti nostaa kyykystä 400 kiloa. Häneltä murtui molemmat polvet musertavien painojen alla.

CNN kertoo venäläismedia RIA Novostiin viitaten, että voimanostajan leikkaus kesti kuusi tuntia, ja siinä parsittiin kokoon Sedyhin jänteitä, polvikierukat sekä nelipäiset reisilihakset. Asiasta on uutisoinut myös venäläissivusto RT.

– Hei kaikki. Minut leikattiin viideltä aamulla ja olen toipumassa nukutuksesta. Nelipäiset reisilihakseni leikattiin ja polveni koottiin pala palalta kasaan. Kiitos kaikille tuestanne, Sedyh kirjoittaa Instagram-tilillään leikkauksen jälkeen.

Videolla näkyy kuinka, Sedyh tärisee 400 kiloa harteillaan ja jää vaikeroimaan jalkojen vääntyessä kyykkäyksessä pahoin. Video saattaa järkyttää herkimpiä katsojia.

Video on katsottavissa myös WPRF:n Facebook-sivulla.

Sedyh on julkaissut useampia Instagram-kuvia sairaalasta, joissa hän myös päivittää kuulumisiaan kiittäen saamastaan avusta ja kannustuksesta.

Voimamies kiittelee erityisesti vaimoaan, jonka sanoo olevan ison urakan edessä hoitaessaan miehensä lisäksi myös perheen lapsia. Toipumisaikataulusta tai uransa jatkumisesta venäläinen ei osannut antaa arviota. Ensin hänen täytyy oppia kävelemään uudestaan.

– Vaimoni pesee nyt lakanoitani ja tyhjentää sorsaa. Hän ei pidä huolta nyt vain meistä, vaan myös kahdesta lapsestamme. En valita, olen vain ylpeä ihmisistä, jotka ovat kanssani vaikeina aikoina, Sedyh kirjoittaa.

Raakavoimanoston (WPRF) EM-kisat järjestettiin Moskovan alueella Dolgoprudnyissa. Kilpailumuodossa tukea antavien varusteiden kuten vöiden, siteiden tai penkkipunnerruspaidan käyttö on suorituksen aikana kielletty.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?