Entinen rugbyammattilainen sai 17 vuoden huumetuomion – hallusta löytyi pistooleja ja käteistä yli 650 000 dollaria - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Entinen ammattilaisurheilija sai valtavan huumetuomion – yritti salakuljettaa 900 kilon kokaiinilastia

Sydneyn NRL-seuraa Parramatta Eelsia urallaan edustanut Aukuso Junior Paulo sai kovan huumetuomion.

Aukuso Junior Paulon urheilu-ura päättyi loukkaantumiseen.­

10.8. 21:33

Entinen rugbyammattilainen Aukuso Junior Paulo on tuomittu vankeuteen 17 vuodeksi, uutisoivat muun muassa uusiseelantilainen TVNZ-sivusto sekä australialainen ABC.

NRL eli National Rugby League on rugbyn korkein sarjataso Australiassa. Uuden-Seelannin Aucklandissa syntynyt Junior Paulo edusti sydneyläista NRL-seuraa Parramatta Eelsia kaudet 2007–2009. Hän on pelannut myös Yhdysvaltain maajoukkueessa.

ABC kertoo, että Junior Paulo pidätettiin joulukuussa 2017 dramaattisessa poliisioperaatiossa Sydneyn kuuluisassa Centennial Parkissa. Operaatiossa poliisi käytti esimerkiksi kumiluoteja.

Junior Paulo ja hänen rikostoverinsa Kigi Kamuta tuomittiin pyrkimyksistä salakuljettaa maahan peräti 900 kilogrammaa kokaiinia. Myyntiarvoksi kyseiselle kokaiinimäärälle oikeudessa arvioitiin 153 miljoonaa euroa.

– Se, että huumeita ei oltu vielä levitetty yhteisöön, ei ole lieventävä tekijä, sanoi tuomari Anthony Townsden TVNZ:n mukaan.

Pidätyshetkellä virkavalta löysi Junior Paulon ja Kamutan autoista kaksi pistoolia, salattuja Blackberry-puhelimia sekä käteistä 650 000 dollaria. Kaksikko oli matkalla noutamaan 900 kilon huumelastin kahta ensimmäistä toimituserää.

Tuomioistuin päätti, että 36-vuotiaan Junior Paulon täytyy istua tuomiostaan vähintään 11 vuotta ja neljä kuukautta. Koska hänet pidätettiin joulukuussa 2017, pystyy hän anomaan ehdonalaiseen pääsyä vuonna 2029.

ABC:n mukaan Junior Paulon rugbyura päättyi loukkaantumiseen. Sen jälkeen hän ajautui ongelmiin alkoholin ja uhkapelien kanssa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?