Ronnie O'Sullivan tylyttyi rajusti nuorta sukupolvea: ”Heistä saisi ehkä kohtuullisia amatöörejä” - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Snookerlegenda Ronnie O’Sullivan tyrmäsi nuorten haastajiensa taidot: ”Heistä saisi ehkä kohtuullisia amatöörejä”

Ronnie O’Sullivan oli suulaalla tuulella voitettuaan MM-turnauksen toisella kierroksella Kiinan Ding Junhuin.

Ronnie O’Sullivan eteni MM-puolivälieriin.­

10.8. 18:47

Snookerin viisinkertainen maailmanmestari ja lajilegenda Ronnie O'Sullivan eteni tämän vuoden MM-turnauksessa puolivälieriin kukistamalla kiinalaisen Ding Junhuin sunnuntai-iltana 13–10.

O'Sullivan kohtaa puolivälierässä kolminkertaisen mestarin Mark Williamsin. O'Sullivanin edellinen maailmanmestaruus on vuodelta 2013. Legendaarisessa Sheffieldin Crucible-teatterissa järjestettävä turnaus pelataan tänä vuonna ilman yleisöä, mitä O'Sullivan pitää pelaajan näkökulmasta epäkiitollisena.

– Tämä on parempaa fanien kanssa, tietenkin se on. Tämä tuntuu siltä, että pelaamme ruumishuoneessa. O'Sullivan kuittasi BBC:lle voittonsa jälkeen sunnuntaina.

Turnaukseen oli tarkoitus ottaa 300 katsojaa sisään jokaiseen pelisessioon, mutta suunnitelmasta luovuttiin turnauksen avauspäivänä.

Räväköistä lausunnoistaan tunnettu 44-vuotias maestro jatkoi tutulla linjalla kommentoidessaan lajin nuorempien sukupolvien taitotasoa.

– Jos katsoo nuorempia pelaajia, suurin osa heistä ei ole kovin hyviä. Heistä saisi ehkä kohtuullisia amatööripelaajia. He ovat niin huonoja, että minun pitäisi varmaankin menettää sekä jalka että käsi, ennen kuin tippuisin top 50:n ulkopuolelle, O’Sullivan murjaisi, kun häneltä kysyttiin itsensä ja ikätoveri Williamsin pitkien urien salaisuutta.

– Sen takia roikumme yhä mukana, koska taso alempana on niin surkea.

Williams oli puolivälieräottelun ensimmäisessä jaksossa iskussa. Hän johtaa O’Sullivania kahdeksan erän jälkeen lukemin 6–2.

Puolivälierät alkoivat maanantaiaamupäivällä kahdella ottelulla. Kolminkertainen maailmanmestari Mark Selby johtaa avausjakson jälkeen vuoden 2010 turnausvoittaja Neil Robertsonia lukemin 5–3, ja Kyren Wilson johtaa samoin lukemin hallitsevaa mestaria Judd Trumpia.

Kolmannessa puolivälierässä pelaavat turnauksen yllättäjät Kurt Maflin ja Anthony McGill. Ensimmäisen jakson puolessavälissä McGill johti ottelua 3–1.

Välieriin vaaditaan toisen kierroksen tapaan 13 erävoittoa. Snookerin uusi maailmanmestari on selvillä ensi sunnuntaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?