Puolan ympäriajon onnettomuus: Kilpapyöräilijä törmäsi loppukirissä aitaan ja toimitsijaan – vastustajaa epäillään tuuppauksesta - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Kilpapyöräilijä törmäsi loppukirissä aitaan ja toimitsijaan – vauhtia 70 km/h, vastustajaa epäillään tuuppauksesta

Verkossa leviää hurja video pyöräilyn Puolan ympäriajossa sattuneesta onnettomuudesta, jonka seurauksena hollantilainen Fabio Jakobsen vaivutettiin koomaan.

Hollantilaispyöräilijä Fabio Jakobsen vaivutettiin koomaan hurjan kolarin jälkeen.­

6.8. 10:40

Hollantilainen huippupyöräilijä Fabio Jakobsen on vaivutettu koomaan Puolan ympäriajon avausetapin loppusuoralla tapahtuneen hurjan onnettomuuden seurauksena.

Jakobsen, 23, yritti maalisuoralla viime hetken ohitusta maanmiehestään Dylan Groenewegenistä, mutta tämä blokkasi tien muuttamalla ajolinjaansa. Jakbosen ajautui arviolta noin 70 kilometrin tuntivauhdissa vasten rataa reunustanutta mainosaitaa ja törmäsi siihen rajun näköisesti.

Jakobsen osui aidan yli lennettyään kovalla vauhdilla radan vieressä olleeseen toimihenkilöön. Tilanne aiheutti radalla ketjukolarin, jossa usea pyöräilijä kaatui ilkeästi kovassa vauhdissa.

Hollantilainen kuljetettiin maalialueelta helikopterikyydillä sairaalahoitoon, jossa hänet vaivutettiin koomaan.

– Hänen tilansa on hyvin vakava, ja hän on hengenvaarassa, kilpailun lääkäri Barbara Jerschina totesi BBC:n mukaan.

– Valitettavasti pään ja aivojen vammat ovat melko vakavia. Hän on menettänyt paljon verta. Hän on todella vahva, ja toivon että hän selviää.

Jerschina kertoi, että Jakobsenin tielle jäänyt toimihenkilö sai vammoja päähänsä ja selkärankaansa, mutta pystyi puhumaan matkalla sairaalaan.

Pelastushelikopteri saapui Fabio Jakobsenin onnettomuuspaikalle keskiviikkona.­

Kilpailun johtaja Czeslaw Lang vieritti syyn onnettomuudesta Groenewegenin niskoille.

– Hän muutti ajolinjaansa, painosti Jakobsenia oikealle puolelle ja sen lisäksi ojensi kyynärpäänsä. Sellaista ei pitäisi tehdä, vuoden 1980 pyöräilyn olympiamitalisti Lang sanoi AP:n mukaan.

Myös kansainvälinen pyöräilyliitto tuomitsi Groenewegenin toiminnan kovasanaisesti.

– UCI pitää tätä toimintaa mahdottomana hyväksyä ja ohjasi välittömästi asian kurinpitokomissiolle, joka asettaa tilanteen vakavuuteen sopivia sanktioita, liitto sanoi BBC:n mukaan.

Jakobsen nostettiin virallisissa tuloksissa etapin voittajaksi, ja Groenewegen hylättiin.

Jakobsenia hoitava sairaala kertoi AP:n mukaan hollantilaisen tilan olevan teho-osastolla vakaa. Tohtori Pawel Gruenpeterin mukaan nuori pyöräilijä tarvitsee leikkaushoitoa kasvoilleen ja kallolleen.

Puolan ympäriajo koki suuren tragedian myös viime vuonna, kun belgialainen Bjorg Lambrecht menehtyi törmättyään betoniseen siltarumpuun etapin aikana.

23-vuotias Jakobsen edustaa Deceuninck-QuickStep -tallia. Hän on voittanut muun muassa viime vuoden Espanjan ympäriajossa kaksi etappia.

Hollantilaispyöräilijä Fabio Jakobsen vaivutettiin koomaan hurjan kolarin jälkeen.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?