Snookerlegenda Ronnie O’Sullivan tehtaili MM-kisoissa uskomattoman ennätyksen – ”Tämä tuntuu kuin lomalta” - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Snookerlegenda Ronnie O’Sullivan tehtaili MM-kisoissa uskomattoman nopeusennätyksen – ”Tämä tuntuu kuin lomalta”

Snookerin MM-kisojen avauskierroksella nähtiin dominoiva esitys 44-vuotiaalta Ronnie O’Sullivanilta.

Ronnie O’Sullivan näytti hurjaa pelinopeuttaan snookerin MM-kisojen ensimmäisellä kierroksella.­

3.8. 16:59

Snookerin MM-kilpailut käynnistyivät legendaarisessa Sheffieldin Crucible-teatterissa viime perjantaina.

Lajilegenda Ronnie O’Sullivan kohtasi sunnuntain ja maanantain aikana ensimmäisen kierroksen ottelussaan thaimaalaisen Thepchaiya Un-Noohin. Ottelusta muodostui historiallisen tyrmäävä 44-vuotiaan O’Sullivanin näytös.

Viisinkertainen maailmanmestari päihitti thaimaalaisen erin 10–1. Ottelu kesti vain 108 minuuttia, mikä on MM-historian nopein voitto, uutisoi muun muassa BBC.

O’Sullivan löi edellisen nopeusennätyksen peräti 41 minuutilla. Aiempi ennätys oli vuoden takaisista MM-kisoista, jolloin englantilainen Shaun Murphy päihitti kiinalaisen Luo Honghaon.

– Nopein matsi Cruciblen historiassa, hehkutti World Snooker Tour Instagramissa O’Sullivanin kuvalla säestettynä.

Vertailun vuoksi esimerkiksi vuoden 2017 MM-karsinnoissa Fergal O’Brienin ja David Gilbertin välillä yksistään ottelun viimeinen erä kesti kaksi tuntia ja kolme minuuttia – siis 15 minuuttia kauemmin, kuin O’Sullivanin ja Un-Noohin ottelu kokonaisuudessaan.

O’Sullivan on tyytyväinen, että Cruciblessa pelataan ilman yleisöä. Alun perin snookerin MM-kisoihin oli määrä päästää katsojia, mutta suunnitelmat peruttiin ensimmäisenä turnauspäivänä Englannin pahentuneen koronavirustilanteen vuoksi.

– Nyt minun ei tarvitse käsitellä yleisön aiheuttamia paineita ja odotuksia, saapumista sisään ja ulos tapahtumapaikalta. Harteillani on vähemmän painoa, O’Sullivan kuvaili BBC:lle.

– Tämä tuntuu kuin lomalta ja voin pysytellä hotellissa lähellä pelipaikkaa. Aiemmin minun on ollut vaikeaa löytää rauhaa ja hiljaisuutta, äärimmäisen suosittu snookertähti jatkoi.

Thepchaiya Un-Nooh kärsi tappion Ronnie O’Sullivanille selvästi alle kahdessa tunnissa.­

Ennätysnopeassa voitossaan O’Sullivan käytti lyönteihin aikaa keskimäärin vain 14 sekuntia.

– O'Sullivan pelaa yleensäkin nopeasti, 15–16 sekuntia per lyönti, mutta nyt hän näyttää hyvin valmistautuneelta ja lyö palloa erittäin hyvin. Kysymys kuuluukin, pystyykö hän kestämään vauhdissa. Tämä turnaus on täynnä esimerkkejä pelaajista, jotka aloittavat vahvasti, mutta eivät kestä loppuun asti, analysoi skotlantilainen ammattilaispelaaja Alan McManus.

Toisella kierroksella, perjantaina käynnistyvässä ottelussa O’Sullivan kohtaa kiinalaisen Ding Junhuin.

33-vuotias Ding voitti ensimmäisellä kierroksella englantilaisen Mark Kingin tiukassa kamppailussa erin 10–9.

Snookerin MM-kisojen ensimmäisen kierroksen tuloksia:

Judd Trump – Tom Ford 10–8, Stuart Bingham – Ashley Carty 10–7, Ding Junhui – Mark King 10–9, Mark Williams – Alan McManus 10–5, John Higgins – Matthew Stevens 10–5, Neil Robertson – Liang Wenbo 10–5, Kurt Maflin – David Gilbert 10–8, Ronnie O’Sullivan – Thepchaiya Un-Nooh 10–1

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?