Rajut videot leviävät netissä: Navy Seal tutkii Black Lives Matter -keulahahmon häpäisyä koiranäytöksessä - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Rajut videot leviävät netissä: Navy Seal tutkii Black Lives Matter -keulahahmon häpäisyä koiranäytöksessä

Kyseenalaiset videot Yhdysvaltain laivaston erikoisjoukon Navy Sealin tapahtumasta leviävät internetissä. Nyt asia on edennyt tutkintaan.

Colin Kaepernickin kustannuksella pilailtiin Navy SEAL -museon edustalla.­

3.8. 14:09

Yhdysvaltain armeija on saanut tietoonsa, että laivaston erikoisjoukkojen koiranäytöksessä on häpäisty entistä NFL-tähteä Colin Kaepernickiä.

Armeijan koirat usutettiin näytöksessä kohdehenkilön kimppuun, joka piti yllään Kaepernickin pelipaitaa.

Kaepernickin polvistuminen kansallislaulun aikana on noussut poliisiväkivaltaa ja rasismia vastustavan Black Lives Matter -kansanliikkeen symboliksi.

– Tämä on täysin arvojemme ja eetoksemme vastaista, US Navy SEALsin maanantaina julkaisemassa tiedotteessa sanotaan.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Videolla näkyy, kuinka viisi armeijan koiraa lasketaan Kaepernickin nimellä ja pelinumerolla varustettua paitaa pitävän miehen kimppuun. Tämän jälkeen erikoisjoukkojen sotilaat lähestyvät henkilöä aseet tanassa.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Navy Seals -museon edustalla Floridassa kuvatut videot on alun perin julkaistu tammikuussa 2019, mutta videot ovat alkaneet levitä verkossa uudelleen elokuussa 2020.

Alkuperäisen videon saatesanoissa kirjoitettiin: ”Viisi Navy Sealin koiraa hyökkää Colin Kaepernickin korvaajan Joshin kimppuun, koska hän ei seisonut kansallislaulun aikana.”

– Okei, minä seison! mies sanoo videolla koirien hyökätessä saaden katsojat nauramaan.

Yhdysvaltain laivaston erikoisjoukot kertovat tutkivansa tapauksen perusteellisesti.

– Tutkimme tämän perusteellisesti. Alustavien tietojemme mukaan harjoitukseen osallistuneet henkilöt eivät olleet merivoimien aktiivisessa palveluksessa olevaa henkilökuntaa, Navy SEALsin tiedotteessa kerrotaan.

Colin Kaepernick (oik.) polvistumassa San Francisco 49ersin ja Miami Dolphinsin välisen ottelun alussa marraskuussa 2016. Kuvassa vasemmalla 49ersin linjamies Eli Harold (58).­

Kaepernickin aloitteesta vuonna 2016 alkanut polvistuminen on yleistynyt George Floydin -nimeä kantavien protestien myötä.

Poliisiväkivaltaa ja rasismia vastustavaa elettä on nähty tänä kesänä muun muassa F1-kisoissa, NHL:ssä ja NBA:ssa.

Kaepernick joutui protestinsa vuoksi muun muassa Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin kovan arvostelun kohteeksi. Trump syytti häntä epäisänmaallisuudesta.

Kaepernick ei ole pelannut NFL:ssä enää kauden 2016 jälkeen, ja yhtenä syynä on yleisesti pidetty hänen poliittisia mielenilmauksiaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?