Vapaaottelijalta käsittämätöntä toimintaa – kuristi vastustajaa liian pitkään, kävi käsiksi tuomariin - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Vapaaottelija diskattiin järjettömän toiminnan seurauksena: kuristi vastustajaa liian pitkään, kävi käsiksi tuomariin

Al Darmakin käytös tuomittiin välittömästi.

Julkaistu: 2.8. 9:13

UAE Warriors -tapahtumassa Abu Dhabin tappelusaarella nähtiin käsittämätön ottelun lopetus.

Arabiemiirikuntien pääkaupungin Abu Dhabin ”Fight Islandilla” eli niin sanotulla tappelusaarella oteltiin perjantain ja lauantain välisenä yönä UAE Warriors -niminen vapaaottelutapahtuma.

Abu Dhabin tappelusaari on sama paikka, jossa Suomen Makwan Amirkhani kukisti Skotlannin Danny Henryn anakondakuristuksella UFC-tapahtumassa 12. heinäkuuta.

Viime yönä Warriors-tapahtumassa Ahmad Al Darmakin ja Bogdan Kirilenkon ottelu sai erityisen hämmentävän lopetuksen.

Ensimmäistä erää oli jäljellä noin puolitoista minuuttia, kun Al Darmaki sai Kirilenkon kuristusotteeseen. Kirilenko ei nähnyt muuta vaihtoehtoa kuin luovuttaa. Tämän merkiksi Kirilenko selkeästi taputti lattiaa.

Al Darmaki ei kuitenkaan päästänyt kuristusotettaan irti vielä siinäkään vaiheessa, kun erotuomari Marc Goddard tuli väliin.

Kun Goddard sai erotettua ottelijat, kävi Al Darmaki selittämättömästi tuomarin kimppuun.

Tilanteesta jakoi videon Twitterissä muun muassa japanilainen ex-vapaaottelija Kazuo Misaki.

Tämän jälkeen Al Darmaki säntäsi juhlimaan voittoaan. Juhlinta jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä toimiensa vuoksi hänet diskattiin, ja voittajaksi julistettiin Kirilenko.

Yahoo Sports kertoo, että useat vapaaottelutahot ovat vaatineet Al Darmakille tuntuvaa rangaistusta.

Esimerkiksi ESPN:n toimittaja Ariel Helwani kehui Twitterissä tuomarin toimintaa.

– Hienoa työtä Goddardilta. Halveksittavaa käytöstä Al Darmakilta. Ensin piti kuristusotetta aivan liian pitkään ja sen jälkeen kävi fyysisesti kiinni tuomariin. Mahdotonta hyväksyä, Helwani tuomitsi.

Kirilenkolle voitto oli ammattilaisuran ensimmäinen. Diskatuksi tulleen Al Darmakin ammattilaisuran saldo on nyt kaksi voittoa, neljä tappiota.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?