Astmaa sairastava urheilija luopui MM-kisapaikasta koronahuolien takia – supertähti kutsui itsekkääksi

Anthony Hamilton jättäytyi pois MM-kisoista, koska ei halunnut ottaa riskiä ja pelata yleisön edessä. Nyt yleisöä ei saakaan päästää paikalle.

Anthony Hamilton päätti jättää MM-kisat väliin koronahuolien takia.

31.7.2020 17:31

Snookerin MM-kisat käynnistyivät koronapandemian ruhjomassa Englannissa perjantaina. 32:sta tiensä turnauksen pääsarjaan raivanneesta pelaajasta legendaariseen Crucible-teatteriin astelee kuitenkin vain 31.

Englannin Anthony Hamilton, 49, päätti keskiviikkona luopua karsintojen kautta saamastaan pääsarjapaikasta.

Astmaa sairastava Hamilton oli huolissaan, koska snookerin MM-kisojen piti toimia yhtenä Iso-Britannian pilottitapahtumista, joihin päästetään yleisöä. Aiemmin kaikki kevään ja kesän urheilutapahtumat Brittein saarilla oli järjestetty tyhjille katsomoille koronaviruksen vuoksi.

Maailmanlistan kärkimies ja hallitseva maailmanmestari Judd Trump ei katsonut Hamiltonin päätöstä hyvällä.

– Yleisön ottamisesta sisään ilmoitettiin hyvissä ajoin ennen karsintojen alkamista. Hänen olisi pitänyt jättää pelaamatta kokonaan ja antaa jollekin muulle mahdollisuus, Trump totesi Guardianin mukaan.

Hallitseva mestari Judd Trump ei katsonut Hamiltonin vetäytymispäätöstä hyvällä.

Erityisen katkera pala Hamiltonin päätös lienee Scott Donaldsonille, jonka Hamilton voitti karsintojen viimeisellä kierroksella. 26-vuotiaalle skotille pääsarjapaikka olisi ollut vasta uran toinen. 31-vuotias Trump ei epäröinyt kertoa, mitä itse ajattelisi Donaldsonin asemassa.

– Olisin todella ärsyyntynyt. Hän pelasi ilman paineita, samalla kun muut yrittivät kaikkensa päästäkseen pääsarjaan. Ihmisten pitäisi katsoa joskus isompaa kuvaa ja yrittää olla olematta itsekkäitä.

Eurosportin snookerselostaja Dave Hendon jakoi Twitter-tilillään Hamiltonin omat kommentit päätökseensä liittyen.

– Haluan pyytää anteeksi karsintojen vastustajiltani ja vakuuttaa heille, että tarkoitukseni oli pelata Cruciblessa. Vasta karsintojen päätyttyä kykenin kunnolla tekemään henkilökohtaisen riskiarvion.

Hendonin mukaan Hamiltonin avauskierroksen vastustaja Kyren Wilson etenee suoraan toiselle kierrokselle. Hamilton saa pitää karsintavoitoistaan tienaamansa rankingpisteet ja 20 000 punnan (noin 22 000 euron) palkintorahapotin.

28-vuotias Kyren Wilson pääsi suoraan toiselle kierrokselle Anthony Hamiltonin luovutettua.

Jupakka sai kuitenkin perjantaina, MM-kisojen jo käynnistyttyä, uuden käänteen. Iso-Britannian pääministeri Boris Johnson päätti tiukentaa koronarajoituksia ainakin kahdeksi viikoksi, koska virustilanne on pahentunut.

BBC kertoo, että osana rajoitusten tiukentamista Johnson perui suunnitelmat kokeilla yleisön päästämistä urheilutapahtumiin.

World Snooker Tour tiedotti tämän jälkeen nettisivuillaan, että paikalla oleva yleisö saa seurata perjantain ottelut loppuun, mutta lauantaina Crucible-teatteriin ei enää yleisöä päästetä.

– Ymmärrämme, että tämä on hurja pettymys faneille, jotka olivat valmistautuneet näkemään taikutta Cruciblessa seuraavien viikkojen aikana, Snooker Tourin puheenjohtaja Barry Hearn sanoi tiedotteessa.

Näin ollen Hamilton sekä aiemmin yleisön päästämistä katsomoihin kritisoinut lajilegenda Ronnie O’Sullivan saivat kuin saivatkin tahtonsa läpi. Ilmoitus tosin tuli liian myöhään, sillä Hamilton ehti jo tehdä päätöksensä boikotoida MM-turnausta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?