NFL-joukkue vaihtoi rasistisena pidettyä nimeään – joutui supertähtien ivan kohteeksi: ”Tuonko he keksivät?” - Muut lajit - Ilta-Sanomat

NFL-joukkue vaihtoi rasistisena pidettyä nimeään – joutui supertähtien ivan kohteeksi: ”Tuonko he keksivät?”

Washingtonin NFL-joukkueen uusi nimi aiheutti epäuskoisia reaktioita.

Washington Redskins ei jatkossa enää ole Redskins, vaan toistaiseksi Washington Football Team.

24.7.2020 11:51

NFL-seura Washington Redskins tiedotti eilen, että se vaihtaa nimensä väliaikaisesti Washington Football Teamiksi. Suomeksi uusi nimi tarkoittaa Washingtonin jalkapallojoukkuetta. Nimenmuutos koskee syksyllä alkavaa kautta.

Uusi, yksinkertainen nimi herätti sosiaalisessa mediassa hilpeyttä. Koripallon supertähti LeBron James kertoi kuulleensa nimestä herättyään harjoituspeliä edeltäviltä päiväunilta.

– Onko tämä totta? Ei voi olla. Heillä on täytynyt olla intensiivinen ja pitkä tapaaminen tästä aiheesta, James kirjoitti nauruhymiöiden kera.

Show-painin legenda Dwayne Johnson eli The Rock puolestaan kehui Washingtonin seuran toimintaa.

– Vaikka nimi on selkeästi väliaikainen, arvostan sitä, että organisaatio liikkuu kiihtyvällä vauhdilla eteenpäin kohti edistystä ennen NFL-kautta.

Jonhsonin ehdotus tulevaksi nimeksi on Washington Ballers.

Myös Yhdysvaltojen television keskusteluohjelmat ottivat uuden nimen tikunnokkaansa. Jimmy Fallon veisteli tilanteesta huomiota The Tonight Shown somevideolla.

–  Tuonko he keksivät? Kuulostaa siltä kuin joku, joka ei tiedä mitään urheilusta, yrittäisi puhua urheilusta. ”Rakastan Washingtonin... jalkapallojoukkuetta. Tietenkin rakastan myös New Yorkin jääkiekkoseurajoukkuetta.” Mikä olisi hyvä nimi? Washingtonin kirsikankukat? Fallon pyöritteli.

Stephen Colbertin Late Show murjaisi myös vitsin Twitter-tilillään. Se ehdotti havainnekuvan kera, että WFT:n pelipaitojen selässä voisi lukea ensi kaudella vain ”Pelaaja” ja ”Numero”.

NFL-seuran nimi Washington Redskins oli käytössä 1930-luvulta lähtien. Moni koki nimen loukkaavaksi Amerikan alkuperäiskansoja kohtaan, ja nimestä oli väännetty jo vuosia. Tänä kesänä Yhdysvalloissa heränneen rasismikeskustelun seurauksena seura taipui luopumaan Redskins-nimestä.

Uuden pysyvämmän nimen Washington aikoo julkistaa vasta tulevan kauden jälkeen.

Seuran tavoitteena on, että syyskuussa alkavan NFL-kauden alkuun mennessä Redskins-tekstit ja -logot on poistettu myös joukkueen stadionilta ja muista tiloista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?