20-vuotias olympialuistelija ja 32-vuotias lumilautailija kuolivat – Australia suree kesällä menehtyneitä urheilutähtiään - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Kaksi nuorta urheilutähteä kuoli traagisesti 10 päivän sisällä – alkoi maansuru: ”Katia oli eloisa ja taitava ihminen”

Kaksi australialaista olympiatason urheilijaa menehtyi heinäkuun aikana.

Jekaterina Aleksandrovskaja menehtyi Moskovassa.­

19.7. 12:04

Australia on menettänyt lyhyen ajan sisään kaksi olympiatason urheilijaa traagisella tavalla.

Australialainen huippulumilautailija Alex Pullin kuoli 32-vuotiaana kesken sukelluskalastusreissunsa heinäkuun alkupuolella. Snorklaaja löysi Pullinin ruumiin meren pohjasta Gold Coastin Palm Beachiltä, minkä jälkeen häntä yritettiin elvyttää 45 minuutin ajan.

Tällä viikolla, vain kymmenen päivää myöhemmin, kerrottiin, että maata edustanut taitoluistelija Jekaterina Aleksandrovskaja, 20, kuoli pudottuaan ikkunasta maahan Moskovassa. Moskovassa syntynyt luistelija edusti vuoden 2018 olympialaisten pariluistelussa Australiaa.

Australian olympiakomitea vahvisti tiedon Aleksandrovskajan kuolemasta lauantaina.

– On erittäin surullista menettää Katia, joka oli eloisa ja taitava ihminen ja uskomaton urheilija, olympiakomitean varapuheenjohtaja Ian Chesterman kommentoi komitean tiedotteessa.

Aleksandrovskajan parina luistellut Harley Windsor otti tiedon kollegansa menehtymisestä raskaasti.

– Sanat eivät riitä kuvaamaan sitä, mitä tunnen tällä hetkellä. Olen järkyttynyt ja voin pahoin Katian surullisesta ja yhtäkkisestä poismenosta, Windsor kirjoitti julkaisunsa yhteydessä.

Pari sijoittui vuoden 2018 Pyeongchangin talviolympialaisissa sijalle 18.

Pullinin, lempinimeltään ”Chumpyn”, lumilautailijakollega Jarryd Hughes, lumilautakrossin hopeamitalisti Pyeongchangin talviolympialaisista 2018, muisti myös järkyttyneenä menehtynyttä ystäväänsä sosiaalisessa mediassa.

– Olen todella järkyttynyt ja surullinen kuullessani uutisen Chumpyn kuolemasta. Chumpy oli valtava osa Australian talvijoukkuetta, ja häntä tullaan kipeästi kaipaamaan. Oli kunnia olla joukkuekaverisi ja kisata rinnallasi. Välitän osanottoni hänen perheelleen, ystävilleen ja rakkailleen. Lepää rauhassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?