Makwan Amirkhan voitti suvereenisti – Aleksi Nurminen vakuuttui - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Makwan Amirkhanin nopea toiminta teki vaikutuksen asiantuntijaan: ”Vanhalla kunnon judohengellä”

Vapaaottelija Aleksi Nurminen arvioi, että Makwan Amirkhanilla on potentiaalia vieläkin isompiin otteluihin. Tasonnosto kuitenkin vaatii kovia ratkaisuja.

Makwan Amirkhani otteli vakuuttavan voiton Abu Dhabin UFC 251 -tapahtumassa sunnuntaina.­

13.7. 6:57

Vapaaottelija Makwan Amirkhani otti vakuuttavan voiton brittiläisestä Danny Henrystä varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaan käydyssä UFC 251 -tapahtumassa Abu Dhabissa.

31-vuotias Amirkhani pysäytti kellon ottelun ensimmäisessä erässä aikaan 3.15. Henryn turmioksi koitui suomalaisottelijan bravuurilopetus, anakondakuristus.

V sportin ja Viaplayn tv-asiantuntijana UFC-otteluissa toimiva vapaaottelija Aleksi Nurminen vakuuttui virkaveljensä otteista.

– Se oli aika odotettu suoritus, Makwan teki juuri sen mitä pitikin. Hän oli tänään todella vakuuttava omassa tekemisessään eikä Henryllä ollut saumaa oikein missään vaiheessa, Nurminen kertasi sunnuntaina IS:lle.

Amirkhanin tyylikäs toiminta kehätuomarin väliintulon jälkeen keräsi vielä suurempaa ylistystä kuin itse lopetus. Henry menetti tajuntansa rytäkässä, ja suomalainen osoitti upeaa urheiluhenkeä jäämällä hoitamaan tuupertunutta vastustajaansa.

Amirkhani nosti heti tilanteen huomattuaan Henryn jalat kohti kattoa, ja tuuletti voittoaan hillitysti tavanomaisesta tavastaan poiketen.

– Hienoa nähdä, kun ottelija kunnioittaa vastustajaansa, eikä ryntää heti juhlistamaan omaa menestystään. Tuossa tilanteessa jalkojen nostaminen auttaa oikeasti aika paljon, Nurminen muistutti.

– Kivaa vaihtelua, kun joku jaksaa vetää edelleen vanhalla kunnon judohengellä.

Amirkhanista tuli voiton myötä yksi kolmesta höyhensarjan ottelijasta, joka on onnistunut voittamaan anakondakuristuksella kahdesti UFC:ssä.­

Amirkhani on voittanut nyt kuusi kahdeksasta UFC:ssä käymästään ottelusta. Sunnuntain voitto oli suomalaiselle erityisen arvokas, sillä hän jäi edellisessä ottelussaan pahasti yhdysvaltalaisen Shane Burgosin jyrän alle.

Amirkhanilla voi olla Nurmisen mukaan hyvinkin valoisa tulevaisuus UFC:n arvaamattomassa maailmassa. Tasonnosto kuitenkin edellyttää selvää suunnitelmaa ja kehitystä oikeilla osa-alueilla.

– Maku tarvitsee nyt kärsivällisyyttä. Hänen kannattaisi ottaa nyt pari matsia Henryn tasoista, tai ehkä vielä vähän kovempaa kaveria vastaan, ja miettiä sitä, mikä on oikea tyyli lähteä hakemaan titteliottelua.

Nurminen arvioi, että Amirkhani on hyvänä päivänään kymmenen parhaan ottelijan joukossa höyhensarjassa. Potentiaalia voisi olla vieläkin kirkkaimpiin valoihin.

– Makwanin pitäisi nyt miettiä, kehittääkö vapaaotteluaan kokonaisvaltaisesti vai lähteäkö hakemaan Habib-tyylisesti kehitystä vain yhdellä osa-alueella.

Nurminen viittaa kevyensarjan hallitsevaan mestariin Habib Nurmagomedoviin, joka tunnetaan armottoman kovana painijana.

– Makwanin paini on ihan maailmanluokkaa, mutta nyt hänen täytyy miettiä, miten palaset saa yhdisteltyä ja miten hän saa hyödynnettyä sitä painiaan kaikkein kovimmissa otteluissa. Muuten hän jää ikuisesti pyörimään tuolle tasolle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?