NFL-tähti siteerasi Hitleriä – seura ja liiga jyrähtivät, pelaaja lupasi "harkita sanojaan tulevaisuudessa” - Muut lajit - Ilta-Sanomat

NFL-tähti siteerasi Hitleriä – seura ja liiga jyrähtivät, pelaaja lupasi "harkita sanojaan tulevaisuudessa”

DeSean Jackson joutui pyytämään anteeksi Hitler-sitaatin käyttöä.

Julkaistu: 8.7. 12:15

Philadelphia Eaglesin laitahyökkääjä DeSean Jackson pahoitteli julkaisuaan ja lupasi ”harkita sanojaan ja tekojaan tulevaisuudessa”.

Amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigassa pelaavan Philadelphia Eaglesin laitahyökkääjä DeSean Jackson laittoi maanantaina Instagram-tililleen antisemitistisen tekstin, jossa hän siteerasi Adolf Hitleriä.

Jackson kertoi myös ihailevansa antisemitismistä syytetyn Islamin kansakunta -järjestön johtajaa Louis Farrakhania. Kohu oli valmis, ja seura sekä NFL-liiga kiirehtivät tuomitsemaan Jacksonin, kertoo ESPN.

Eaglesin omistaja Jeffrey Lurie ja seuran GM Howie Roseman ovat juutalaisia. Seura kuvaili Jacksonin some-viestejä "loukkaaviksi, haitallisiksi ja vastenmielisiksi", ja Lurie kertoi tiistaina pelaajalle pettyneensä syvästi tähän. Myös NFL tuomitsi tiedotteessaan Jacksonin toimet.

Jackson pyysi tiistaina anteeksi some-viestejään, ja lupasi opiskella sekä "harkita sanojaan ja tekojaan tulevaisuudessa".

Seuran mahdollisia kurinpitotoimia ei tiistaina ollut tiedossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?