Donald Trump hyökkäsi tummaihoista Nascar-kuljettajaa vastaan - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Donald Trump hyökkäsi tummaihoista Nascar-kuljettajaa vastaan – sai uhmakkaan vastauksen

Bubba Wallace (oik.) julkaisi vastineensa Donald Trumpin puheisiin.

Julkaistu: 7.7. 11:23

Nascar-kuljettaja Bubba Wallace vastasi Donald Trumpin syytöksiin.

Nascar-sarjan ainoa tummaihoinen kuljettaja Bubba Wallace sai maanantaina tulikivenkatkuiset terveiset Yhdysvaltain presidentiltä Donald Trumpilta, joka vaati häntä pyytämään anteeksi liittyen sarjaa kesän kuohuttaneeseen rasismikohuun.

Wallace julkaisi oman vastineensa presidentin puheille Suomen aikaa maanantai-iltana.

Wallace omisti tekstinsä ”seuraavalle sukupolvelle ja niille pikkuisille, jotka seuraavat jalanjäljissäni”

– Teidän sanojanne ja tekojanne arvioidaan aina korkeimmilla standardeilla kuin muiden. Teidän täytyy olla valmiita siihen, nämä ovat niitä asioita mitä ei opi koulussa. Sitä oppii niistä haasteista, ylämäistä ja alamäistä joita tämä hullu maailma tarjoaa.

Kohu Nascarin ja rasismin ympärillä alkoi kesäkuussa, kun Wallacen tallin käyttämistä varikkotiloista Alabaman Talladega Superspeedway -radalla löytyi hirttosilmukkaa muistuttava köysi.

Wallace sai tapauksen jälkeen runsaasti tukea kuskikollegoiltaan sekä Nascar-sarjalta, joka korosti, ettei sen kilpailuissa ole sijaa rasismille.

Nascar-kuski Bubba Wallace omisti vastauksensa seuraavalle sukupolvelle.

FBI tutki asiaa, mutta ei nostanut syytteitä ketään vastaan. Tutkinnan mukaan hirttosilmukkaa muistuttanut oven vetoköysi oli ollut videomateriaalin perusteella tallin tiloissa viime syksystä lähtien.

Trumpin kohdisti maanantaisen twiittinsä nimenomaan äänekkäästi rasismia vastaan läpi kesän puhuneelle Wallacelle.

– Onko Bubba Wallace pyytänyt anteeksi kaikilta suurenmoisilta Nascar-kuskeilta ja -toimitsijoilta, jotka tulivat hänen apuunsa, seisoivat hänen vierellään ja olivat valmiita uhraamaan kaiken hänen puolestaan vain huomatakseen, että koko juttu olikin huijausta? Se ja lippupäätös ovat johtaneet kaikkien aikojen alhaisimpiin katsojalukuihin, presidentti Trump kirjoitti.

Lippupäätöksellä Trump viittaa autourheilusarjan kesäkuiseen päätökseen kieltää Yhdysvaltain etelävaltioiden liput Nascar-kisoista. Wallace oli vahva vaikuttaja monien rasismin ja orjuuden symbolina pitämän lipun kieltämisessä.

Presidentti Donald Trump otti Nascar-kuski Bubba Wallacen hampaisiinsa twiitissään.

Yahoo Sportsin mukaan Trumpin kommentti alhaisista katsojaluvuista ei pidä paikkaansa. Foxin katsojalukutietojen perusteella kesäkuun 10. päivä ajetun Martinsvillen kilpailun katsojamäärä oli 104 prosenttia korkeampi kuin viime vuonna samaan aikaan järjestetyssä kilpailussa.

– Rohkaisen teitä pitämään päänne ylhäällä ja kulkemaan ylpeinä valitsemaanne tietä. Älkää koskaan antako kenenkään kertoa teille, ettette pysty johonkin! Vihaajat vain tuovat äänenenne kuuluviin ja korottavat teidät entistä korkeampaan asemaan, Wallace kirjoitti maanantai-iltana.

Kirjoituksensa loppupuolella 26-vuotias kuljettaja huomioi suoraan myös Trumpin aiemmin lähettämän twiitin.

– Viimeinen asia, vastatkaa teitä kohti heitettyyn vihaan aina rakkaudella, silloinkin, kun viha tulee Yhdysvaltain presidentiltä. Rakkaus voittaa.

Richard Petty Motorsport -tallissa kilpaileva Wallace on ajanut Nascar-autojen eri sarjoissa jo pitkän uran. Häntä pidetään yhtenä Nascarin parhaiten menestyneistä tummaihoisista kuljettajista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?