Valmentajalle kolme vuotta vankeutta alaikäisen tyttöpelaajan törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Valmentajalle kolme vuotta vankeutta alaikäisen tyttöpelaajan törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Miesvalmentaja tuomittiin mm. alaikäisen valmennettavansa törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

3.7.2020 18:02

Suomalaisen palloiluseuran valmentaja on tuomittu yli kolmeksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen muun muassa alaikäisen valmennettavansa törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Käräjäoikeuden perjantaina antaman päätöksen mukaan tyttöjoukkueen valmentajana toiminut mies oli muun muassa kosketellut tyttönä tavalla, joka täytti käräjäoikeuden mielestä törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön tunnusmerkit. Mies oli saanut tytön myös koskettelemaan itseään.

Seksuaalista hyväksikäyttöä oli puolestaan se, kun miesvalmentaja oli pelin aikana vaihtopenkillä tytön vieressä istuessaan hivellyt tätä sisäreidestä ja ehdotellut sopimattomia.

Lisäksi hänet tuomittiin myös sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan, lasta esittävän kuvan hallussapidosta. Kyseessä olivat kuvat, jotka tyttö oli lähettänyt valmentajalleen tämän pyynnöstä.

Oikeuden mielestä alle suojaikärajan ollut tyttö ei ole ollut pätevä antamaan suostumusta itsestään ottamiensa kuvien hallussapitoon.

Rikokset olivat tapahtuneet vuosien 2016 ja 2019 välisenä aikana. Oikeus tuomitsi nyt viisikymppisen miehen niistä kolmen vuoden ja kahden kuukauden vankeusrangaistukseen ja määräsi tämän vangittavaksi.

Oikeuden päätöksellä mies joutuu maksamaan valmennettavalleen kärsimyskorvauksia 20 000 euroa ja tämän noin 5 000 euron oikeudenkäyntikulut. Hänen omat noin 4 000 euron oikeudenkäyntikulunsa jäävät valtion vahingoksi.

Ilta-Sanomat ei julkaise tuomitun nimeä alaikäisen asianomistajan henkilöllisyyden suojelemiseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?