Nuori eteläkorealainen triathlonisti päätyi itsemurhaan – toivoi viimeisessä viestissään, että valmentajien väkivalta tuotaisiin julki - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Nuori eteläkorealainen triathlonisti päätyi itsemurhaan – toivoi viimeisessä viestissään, että valmentajien väkivalta tuotaisiin julki

Kuvituskuva.

Julkaistu: 2.7. 10:38

Triathlonisti Suk-hyeon Choi toivoi viimeisessä viestissään, että häntä ”pahoinpidelleiden synnit” tulisivat julki.

Eteläkorealainen triathlonisti Suk-hyeon Choi päätyi tekemään itsemurhan kärsittyään vuosien ajan valmentajien fyysisestä ja henkisestä väkivallasta. Aasian 2015 kisojen nuorten pronssimitalisti löydettiin kuolleena urheilijoiden asuntolasta Busanissa viime kuussa.

Viimeisenä viestinään Choi, 22, oli lähettänyt äidilleen pyynnön, että tämä toisi julki häntä "pahoinpidelleiden synnit".

Choi kirjoitti kokemastaan pahoinpitelystä päiväkirjaansa. Hän oli tehnyt tilanteista myös äänitallenteita. Yhdessä tallenteista valmentaja puuttuu Choin painoon.

– Sinun täytyy olla kolme päivää syömättä. Lupasit ottaa asiasta vastuun, valmentajan kuullaan raivoavan YTN-kanavan julkaisemassa tallenteessa.

Sen jälkeen valmentaja käskee Choita puremaan hampaat yhteen, mitä seuraa terävä lyönnin ääni.

Choin kerrotaan valittaneen pahoinpitelyistä moneen kertaan, mutta hänen tutkimuspyynnöistään ei välitetty. Nyt Etelä-Korean olympiakomitea sanoo ryhtyvänsä "ankariin toimiin" syyllisten selvittämiseksi ja pahoittelee tapahtunutta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?