”Bubba-köyttä” Facebookissa kaupitellut moottoriradan omistaja sai tappouhkauksia - Muut lajit - Ilta-Sanomat

”Bubba-köyttä” Facebookissa kaupitellut moottoriradan omistaja sai tappouhkauksia – menetti sponsorit ja kisat

Bubba Wallace on NASCAR-sarjan ainoa tummaihoinen kuljettaja.

Julkaistu: 30.6. 8:53

Yhdysvaltalaisen moottoriradan omistaja on saanut tappouhkauksia hänen vitsailtuaan sosiaalisen median kauppapaikalla.

Yhdysvaltalainen moottoriradan omistaja Mike Fulp tarjosi myyntiin ”Bubba-köyttä” Facebookin kauppapaikalla.

Washington Post kertoo tarjouksen tulleen julkiseksi vain päiviä sen jälkeen, kun moottoriurheilusarja NASCARin ainoan tummaihoisen kuskin Bubba Wallacen tallin tiloista oli löytynyt hirttosilmukka.

– Osta Bubba-köyttä tänään vain 9,99 dollarilla kappale. Köydet tulevat elinikäisellä takuulla ja toimivat hyvin, Fulp kirjoitti Washington Postin mukaan. Toissa viikolla julkaistu tarjous on poistettu.

Fulp omistaa moottoriradan nimeltä 311 Speedway North Carolinassa. Omistajan myyntitekstin myötä rata on jo menettänyt kaksi järjestettäväkseen tarkoitettua kisaa sekä kaikki sponsorinsa kahta lukuun ottamatta.

Viime lauantailta rata perui lisäksi nimellä America We Stand mainostetun tilaisuuden, jossa Fulpin mukaan olisi ollut myynnissä esimerkiksi Amerikan konfederaation lippuja sekä presidentti Donald Trumpia tukevia lippuja ja lippalakkeja.

Fulp yritti vaihtaa tapahtuman nimeksi Heritage Night, perinneilta, mutta negatiivista huomiota oli tullut jo liikaa.

– Olen vastuussa siitä, että yritin vitsailla, mutta maailma on nyt helvetin vihainen, Fulp kommentoi menetettyjä sponsoreitaan Greensboro News & Recordille The Postin mukaan.

Fulpin mukaan hän ei ole rasisti. Yhdysvalloissa on Bubbaropes-niminen yritys, joka valmistaa vinssivaijereita. Fulpin mukaan hänen kriitikkonsa ”ottivat vitsin ja muuttivat sen koskemaan ihonväriä”.

Kriitikin lisäksi Fulpiin on kohdistunut myös suoraa vihaa.

– Olen saanut koko viikon tappouhkauksia. Ihmiset soittivat ja jättivät viestejä, joissa uhkailtiin minua, äitiäni ja lapsenlastani. Tyttöystävääni uhkailtiin ja työntekijöitäni ahdisteltiin. Seitsemän työntekijää otti loparit, Fulp sanoi itseensä.

FBI tutki hirttosilmukan viemistä Wallacen tallin tiloihin viharikoksena, mutta ei löytänyt todisteita epäiltyyn rasismirikokseen. FBI:n tutkimuksen mukaan köysi oli ollut tallin tiloissa lokakuusta lähtien.

Tapaus nosti Yhdysvalloissa kuitenkin keskustelun rasismista NASCARin maailmassa, sillä tapahtuma-ajankohta ajoittui keskelle kiivaimpia Black Lives Matter -mielenosoituksia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?