Alex Zanardi joutui uuteen aivoleikkaukseen – törmäsi kymmenen päivää sitten rekkaan käsipyörällä - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Rekkaan törmännyt urheilulegenda joutui uuteen aivoleikkaukseen Italiassa – tila neurologisesti vakava

Alex Zanardi kuvattuna vuonna 2003 saksalaisella Lausitzringin radalla, jossa hän oli menettänyt jalkansa kahta vuotta aiemmin.

Julkaistu: 29.6. 22:04

Urheilulegenda Alex Zanardi operoitiin jälleen italialaisessa sairaalassa.

Urheilulegenda Alex Zanardille on tehty toinen neurokirurginen aivoleikkaus, Motorsport.com kertoo. Zanardi, 53, kiidätettiin sienalaiseen sairaalaan 10 päivää sitten, kun hän oli törmännyt käsikäyttöisellä kilpapyörällä rekan perävaunuun.

Zanardi sai onnettomuudessa vakavia vammoja kasvoihinsa ja kalloonsa. Ensimmäinen neurologinen operaatio italialaiselle tehtiin heti sairaalaan tuonnin jälkeen. Sen jälkeen hän on ollut koomassa. Viime viikolla tiedotettiin, että Zanardin tila oli vakava mutta vakaa.

– Potilaan tila oli kehittynyt suuntaan, jossa oli pakollista tehdä toinen neurokirurginen interventio, Sairaala kertoi kallon kuvantamisen paljastaneen.

Toinen leikkaus kesti 2,5 tuntia, minkä jälkeen Zanardi vietiin takaisin teho-osastolle, jossa hän on koomassa.

Sairaalan mukaan Zanardin tila on vakaa sydämen, hengityksen ja aineenvaihdunnan näkökulmasta, mutta vakava neurologisesta näkökulmasta. Seuraava päivitys annetaan perheen niin salliessa vuorokauden kuluttua.

Zanardi ajoi formula ykkösten MM-sarjassa 1990-luvulla. Vuoden 2001 CART-onnettomuudessa hän menetti molemmat jalkansa, minkä jälkeen hänestä on tullut paralympialegenda pyöräilyssä, jossa on voittanut useita olympiakultia ja maailmanmestaruuksia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?