Storror: Hurjista tempuista kasvoi miljoonabisnes - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Satoja miljoonia katselukertoja – näistä hurjista tempuista kasvoi miljoonabisnes

Julkaistu: 29.6. 6:59

Brittiläinen Storror-ryhmä on seitsemän ammattilaistemppuilijan kollektiivi, jonka temppuvideoilla on yhteensä satoja miljoonia katsojia.

Parkour on liikuntalaji, jossa tarkoituksena on yksinkertaisesti liikkua paikasta toiseen mahdollisimman sulavasti, ketterästi ja näyttävästi.

1980-luvulla kehitetty laji sopii asiallista varovaisuutta noudatettaessa kenelle tahansa. Parkourin avulla voi kehittää monipuolisesti esimerkiksi voimaa, tasapainoa tai kestävyyttä.

Tässä jutussa näkyvillä videoilla sen sijaan esitetään temppuja, joihin pystyy harva, vaikka parkour olisi elämäntapa. Harva on riittävän hullu edes yrittääkseen.

Kyse on brittiläisen Storror-ryhmän suorituksista. CNN kertoo, että Storror on seitsemän ammattiurheilijan muodostama kollektiivi.

– Vuoden 2010 lopulla Max ja Benj keksivät perustaa YouTube-kanavan. Aluksi kyse oli enemmänkin hauskanpidosta kuin hulluista tempuista ja hypyistä. Siitä Storror sai alkunsa, kertoo ryhmän yksi jäsenistä, Drew Taylor.

Sittemmin harrastus on muuttunut vakavammaksi ja temput yhä hurjapäisemmiksi. Nyt seitsikon YouTube-kanavalla on tilaajia yli 5,9 miljoonaa.

Alla näkyvä, kesällä 2016 kuvattu pätkä, on kerännyt Storrorin kanavan yksittäisistä videoista eniten katselukertoja, lähes sata miljoonaa.

Taylor arvioi, että Storror-ryhmä on matkustellut 40–50 eri maassa kuvaamassa hurjia stunttejaan.

– Madrid on yksi parhaista kaupungeista parkouriin. México puolestaan on yksi mukavimmista ja hauskimmista paikoista, joissa olemme käyneet. Istanbulissa hyppäsimme Galata Bridge -sillalta liikkuvaan veneeseen kuusi kuukautta sen jälkeen, kun olin murtanut nilkkani, muistelee Taylor.

Parkouriin kuuluu olennaisena osana temppujen videoiminen ja yhteisöllinen kannustaminen. Tällä tavalla myös Storrorin jäsenet elättävät nykyisin itsensä ammattilaistemppuilijoina.

Alla näkyvällä videolla Storror-ryhmä esittää temppujaan Sveitsin Baselissa viime syksynä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?