Petra Ollista tehdään elämäkerta - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Petra Ollille huikea tunnustus! Avaa näkymän kulissien taakse – ”Loistava esikuva kenelle tahansa”

Petra Olli ilmoitti yllättäen päättävänsä uransa 25. helmikuuta. Kuva huhtikuulta.

Julkaistu: 25.6. 18:42

Petra Olli ilmoitti päättävänsä urheilu-uransa alkuvuodesta, ja nyt painitähdestä kirjoitetaan elämäkerta.

Helmikuun lopussa urheilu-uransa päättäneestä Petra Ollista, 26, tehdään elämäkerta.

Painin EM- ja MM-kultamitalistin uraa ja elämää kokoava teos julkaistaan syksyllä 2021. Asiasta tiedottaa kustannusyhtiö Tammi.

Tammen tiedotteen mukaan elämäkerta tulee avaamaan näkymän myös kulissien taakse, tinkimättömän urheilijaelämän ytimeen vastuksineen ja huippuhetkineen. Kirjan kirjoittaa toimittaja Mikko Kekäläinen.

– Petra Olli on erinomainen esimerkki siitä, millaisiin saavutuksiin tiukka sitoutuminen päämääriin ja ankara työnteko voivat urheilijan urallaan viedä, ja nämä ominaisuudet tekevät hänestä loistavan esikuvan kenelle tahansa ja hänen tarinastaan poikkeuksellisen kiinnostavan myös kirjan muodossa, Tammen tietokirjojen kustannuspäällikkö Markku Aalto sanoo tiedotteessa.

Olli nosti itsensä suuren yleisön tietoisuuteen Vantaan EM-kisojen 2014 pronssillaan. Viimeistään vuosien 2016 ja 2018 EM-kultamitalit ja vuoden 2018 MM-kulta nostivat hänet yhdeksi menestyneimmistä, arvostetuimmista ja seuratuimmista suomalaisista yksilöurheilijoista.

Ollin päätös lopettaa ura vain 25-vuotiaana yllätti monet. Sittemmin hän on ottanut aikaa palautumiseen ja tulevaisuuden suunnittelemiseen.

Virossa aikaa viettänyt Olli on aloittanut verkko-opiskelut Koulutuskeskus Sedussa.

– Opiskelen myyntiä ja markkinointia. On sanottava, että takapuoli on ollut kipeä tietokoneen äärellä istumisesta. En ole opiskellut vuoden 2014 jälkeen, jolloin valmistuin ylioppilaaksi, Olli kommentoi aiemmin keväällä STT:lle.

Hän on kuitenkin väläyttänyt jatkavansa uraansa myös urheilun, mahdollisesti molskinkin, ympärillä.

– Minut on myös kutsuttu mukaan Kuortaneen urheiluopistolle huippuvalmentajatutkintoon. Se tuntuu kiinnostavalta, sillä haluan auttaa tiedoillani nuoria urheilijoita niin omassa painiakatemiassani kuin muutoinkin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?