Katerina, 33, katosi ennen maaliviivaa – ultrajuoksukisa päättyi hirvittävään tragediaan Ukrainassa - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Katerina, 33, katosi ennen maaliviivaa – ultrajuoksukisa päättyi hirvittävään tragediaan Ukrainassa

Katerina Katiushtsheva menehtyi viime sunnuntaina.

Julkaistu: 18.6. 21:06

Katerina Katiushtsheva oli kokenut ja menestynyt ultrajuoksija.

Ukrainan parhaisiin ultrajuoksijoihin kuulunut Katerina Katiushtsheva menehtyi viime sunnuntaina pitkän matkan juoksukilpailun seurauksena. Asiasta uutisoi muun muassa Runners World -sivusto.

Lauantaina Ukrainan Odessassa kilpailtiin Odessa Ultra-Trial Kuyalnik -niminen 64 kilometriä pitkä ultrajuoksu.

Lämpöhalvauksesta kärsinyt Katiushtsheva katosi reitiltä noin kymmenen kilometriä ennen maalia. Hänen pelättiin joutuneen jopa kidnapatuksi, kunnes varhain sunnuntaina etsijät sekä poliisi löysivät juoksijan matkapuhelinsignaalin avulla.

Kun Katiushtsheva löytyi, hän oli hengissä, mutta tila oli vakava. Myöhemmin sunnuntaina 33-vuotias Katiushtsheva menehtyi sairaalassa.

Myös Kansainvälinen ultrajuoksijoiden liitto (IAU) ilmoitti tragediasta Twitterissä.

Niin ikään suomalainen ultrajuoksu.fi-portaali kertoi tapahtuneesta sosiaalisessa mediassa. Suomalaissivuston mukaan juoksija oli saanut kilpailussa lämpöhalvauksen ja puolestaan yöllä kadoksissa ollessaan kärsinyt hypotermiasta.

Lähellä Mustaamerta, Ukrainan eteläosassa järjestettävää Odessan ultrajuoksukilpailua kuvaillaan armottomaksi. Lisäksi tämän vuoden kilpailussa lämpötila oli kovimmillaan jopa 38 astetta.

– Joissain paikoissa reitti on läpäisemätön viidakko – suot, kaislat, kivet, jyrkät ylä- ja alamäet, kuvaili Runners World -sivustolle yksi järjestäjistä.

Katiushtshevan lempinimi oli ”Iron Lady”. Hän voitti urallaan muun muassa useita 24 tunnin juoksuja ja menestyi myös triathlon-kisoissa.

– Katerina oli yksi Ukrainan maajoukkueen parhaimmista ultrajuoksijoista, joka ei koskaan jättänyt välistä mahdollisuutta edustaa maataan IAU:n mestaruuskisoissa. Pystyimme aina luottamaan hänen päättäväisyyteensä. Tulen kaipaamaan hänen jatkuvasti hymyileviä kasvojaan tapahtumissamme. Lepää rauhassa, lausui Kansainvälisen ultrajuoksuliiton kanadalainen puheenjohtaja Nadeem Khan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?