Suomalaiselle urheilulle helpotus! Hallitus lieventää yleisörajoituksia - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Suomalaiselle urheilulle helpotus! Hallitus lieventää yleisörajoituksia

Hallitus tiedotti rajoitusten lieventämisestä torstain tiedotustilaisuudessa.

Hallituksen uusi linjaus yleisörajoituksista sallii muun muassa futisfanien paluun katsomoihin. Kuva Veikkausliigan viime kauden mestaruusottelusta Fc Inter – KuPs.­

11.6.2020 13:18

Hallitus kertoi torstain tiedotustilaisuudessaan torstaina lieventävänsä yleisötilaisuuksien rajoituksia.

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk) ilmoitti, että ulkotilaisuuksissa voidaan sallia yli 500 hengen tilaisuuksia heinäkuun alusta lähtien.

– Päätimme, että ulkotiloissa järjestettävissä tilaisuuksissa, jossa on käytettävissä useita katsomolohkoja tai rajattavissa olevia yleisöalueita, voidaan sallia yli 500 henkilön yhteisyleisömäärä 1.7. lähtien, Kosonen kertoi.

Kososen mukaan rajoituksissa tulkitaan erikseen poikkeustapauksina isompia tapahtumia kuten festareita, joilla yleisömäärä ylittäisi yli 500 henkilöä.

– Yli 500 hengen poikkeus mahdollistaa myös festivaalit. Tässä täytyy kuitenkin olla todella isot erityisjärjestelyt. Tämä mahdollistaa myös seisomapaikat, mutta alueet täytyy olla tarkkaan rajattu, ja alueilla täytyy olla välit sekä riittävä väljyys alueella, ministeri Kosonen vastaa.

– Edelleen meillä on voimassa 50 hengen rajoitus yksityistilaisuuksiin ja 500 hengen rajoitus sisätiloihin sekä niihin tiloihin, joissa edellä mainittuja erityisjärjestelyjä ei pystytä täyttämään.

Koronaviruksen myötä viivästynyt miesten jalkapallon Veikkausliiga on alkamassa 1. heinäkuuta. Lisäksi miesten Superpesiksen alku on viivästynyt heinäkuulle. Naisten Superpesis pyörähtää käyntiin huomenna perjantaina.

Juttua päivitetty 13.29.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?