Nasima Razmyar pöyristyi Mirjami Penttisen seuran tukien takaisinperinnästä – ”Käsittämättömän väärä signaali”

Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar pitää kaupungin liikuntajaoston päätöstä takaisinperinnästä ”käsittämättömänä”.

Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar (oik.) ei hyväksy kaupungin liikuntajaoston päätöstä, sillä Mirjami Penttisen (vas.) käytös HSK:n valmentajana vuonna 2018 oli niin tuomittavaa.

10.6.2020 6:46

Helsingin kaupungin liikuntajaosto päätti tiistaina tiukassa äänestyksessä, että se perii luisteluseura HSK:lta (Helsingfors Skridskoklubb) vuoden 2018 avustuksia takaisin vain hieman yli 4000 euroa.

Alkuperäisen esityksen mukaan HSK:lta olisi peritty seuran koko vuonna 2018 saama avustussumma eli 57 421 euroa. Helsingin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan liikuntajaoston tekemän tiistaisen päätöksen myötä perittävä summa on vain seitsemän prosenttia alkuperäisestä.

– Jaoston tekemä päätös reilusta 4000 eurosta on käsittämätön. Eihän se ole mikään viesti, Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar harmitteli Ilta-Sanomille.

Liikuntajaosto perusteli palautettavaa summaa sillä, että reilun pelin sääntöjä oli rikottu vain kahdessa HSK:n edustusjoukkueessa, jotka edustavat seitsemää prosenttia seuran kaikista vuoden 2018 luistelijoista.

Razmyarin vastuualueisiin apulaispormestarina kuuluvat kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoasiat.

– Käsittämättömän väärä signaali, jos periaatteista ei pidetä kiinni ja katsotaan läpi sormien kiusaamista sekä simputusta. Meidän pitää poliittisina päättäjinä kantaa vastuuta. Jaoston tekemä päätös ei nyt tällaista vastuuta osoita.

Takaisinperinnässä on kyse runsaasti julkisuudessa olleen muodostelmaluisteluvalmentaja Mirjami Penttisen tapauksesta.

Penttinen sai tammikuussa vuoden kilpailukiellon Taitoluisteluliitolta, kun selvisi, että hän oli toistuvasti käyttäytynyt epäsopivasti ja nöyryyttävästi valmennettaviaan kohtaan. Kilpailukiellon jatkumisesta huolimatta Taitoluisteluliitto ja HSK pääsivät toukokuussa sopuun, että Penttinen saa jatkaa seuran palveluksessa valmentajana.

Lue lisää: Täyskäännös kohuvalmentaja Mirjami Penttisen ja Taitoluisteluliiton kiistassa – sovinto syntyi!

Razmyar tviittasi, että hän vie asian eteenpäin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan käsittelyyn.

– Tämä oli jaoston asia, mutta apulaispormestarina minulla on oikeus ottaa tämä vielä lautakunnan käsiteltäväksi, Razmyar lisäsi IS:lle.

– Tämä on niin iso asia, että minun on mahdotonta seisoa tämän päätöksen takana, mikä valitettavasti tehtiin jaostossa.

Avustuksia peritään takaisin HSK:lta, sillä sen katsotaan rikkoneen liikuntajärjestöjen sopimia Reilun pelin periaatteita.

Liikuntajaosto päätyi kuitenkin perimään alkuperäisen esityksen vastaisesti vain reilua 4000 euroa muun muassa siksi, ettei harrastajien vanhempien kukkaro kärsisi liiaksi.

– Ymmärrän näkökulman, mutta jos miettii laajemman moraalisen näkökulman kautta, on tapahtunut mahdoton hyväksyttäväksi.

– Tässä on kyse yksinkertaisesti 2018 avustuksista, jolloin periaatteita on selvästi rikottu. Tämä ei vaikuta vuoden 2019 tai 2020 avustuksiin, Razmyar lisää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?