Uutinen Ano Turtiaisesta leviää maailmalla – nyt tuli bisneksille uusi isku Kanadasta: ”Emme voi antaa anteeksi”

Päätös seuraa Turtiaisen Twitterissä jakamaa rasistista kuvaa.

Viime viikolla perussuomalaisten eduskuntaryhmä erotti toistaiseksi kansanedustaja Ano Turtiaisen.

8.6.2020 8:13

Kanadan voimanostoliitto on ilmoittanut, että liiton järjestämissä kisoissa ja tapahtumissa ei enää käytetä kansanedustaja Ano Turtiaisen (ps) Metal -tuotemerkin varusteita.

Päätös seuraa Turtiaisen Twitterissä jakamaa rasistista kuvaa, joka pilkkaa amerikkalaisen George Floydin kuolemaa. Julkaisun johdosta perussuomalaisten eduskuntaryhmä erotti Turtiaisen toistaiseksi.

Kanadan voimanostoliitto kertoi päätöksestä Instagram-julkaisussa.

Julkaisussa ilmaistaan tukea rasismia vastustavalle kansanliikkeelle ja kerrotaan liiton kieltäneen kaikkien Metal-tuotteiden käyttämisen liiton toiminnan yhteydessä.

– Emme voi antaa anteeksi yrityksen perustajan käytöstä ja epäkunnioittavaa sanomaa. Toivomme, että meidän urheilijamme ja yhteistyökumppanimme tukevat päätöstämme osoittaa tukeamme niille, jotka tällä hetkellä sitä kaikista eniten tarvitsevat, julkaisussa kerrotaan.

Turtiaisen Metal-tuotemerkki suunnittelee ja valmistaa voimailuvarusteita, vapaa-ajanvaatteita sekä kuntosalilaitteita. Yrityksen verkkosivujen mukaan toimintaan kuuluu myös voimailutapahtumien järjestämistä. Lisäksi tuotemerkin alla toimii kuntosaleja.

Turtiainen on merkitty yrityksen verkkosivuille yhteyshenkilöksi.

Perjantaina myös amerikkalainen voimailualan yritys Elitefts ilmoitti lopettavansa yhteistyön Turtiaisen omistaman yrityksen kanssa. Asiasta kertoi Yle.

Elitefts ilmoitti päätöksestä Facebookissa.

Tie eduskuntaryhmässä päättyi

Turtiaisen tie perussuomalaisten eduskuntaryhmässä päättyi viime viikolla, kun ryhmäkokous päätyi yksimielisesti erottamaan hänet toistaiseksi sopimattomien some-kommenttien vuoksi.

Turtiainen on aiemminkin kommentoinut sopimattomia sosiaalisessa mediassa. Alkuvuodesta Turtiainen nimitti Twitterissä Helsingin poliisin rikoskomisario Jari Taposta ”munattomaksi nillittäjäksi”.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?