Poliisi osoitti mustaihoista baseball-tähteä aseella – pyysi hetkeä myöhemmin lippuja peliin - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Poliisi osoitti mustaihoista baseball-tähteä aseella – pyysi hetkeä myöhemmin lippuja peliin

Torii Hunter avautui Athleticille absurdista kohtaamisestaan poliisin kanssa.

Julkaistu: 4.6. 20:14

Entinen baseball-tähti Torii Hunter muisteli Athleticille käsittämätöntä kohtaamista poliisin kanssa.

Yhdysvalloissa George Floydin kuolemasta alkanut julkinen keskustelu tummaihoisten kohtaamasta poliisiväkivallasta ja yhteiskuntaan sitkeästi pesiytyneestä rasismista jatkuu yhä kiihkeänä.

The Athletic -verkkosivuston masinoimassa ryhmähaastattelussa joukko entisiä baseball-tähtiä jakoi omia kokemuksiaan kohtaamastaan rasismista.

Kenties absurdeimman esimerkin poliisien ennakkoluuloista tummaihoisia kohtaan kertoi viisinkertainen All-Star-pelaaja Torii Hunter.

Los Angeles Angelsin riveissä kaudet 2007–2012 pelannut Hunter koki pysäyttävän kohtaamisen asuessaan Kalifornian Newport Costissa. Hän muistelee keskustelussa, kuinka saapui kotiinsa eräänä iltana ja laukaisi vahingossa hetkeksi oman varashälyttimensä.

Tuntia myöhemmin Hunterin oven takana oli kaksi poliisia. Kun hän avasi oven, poliiseista vanhempi osoitti häntä välittömästi aseellaan.

– Hänen kaulassaan pullotti suoni, kun hän käskytti kirosanojen saattelemana minua istumaan alas. Vastasin ”Tämä on minun taloni, rauhoitu”, ja nuorempi tyyppi katsoi minua sen näköisenä, että hän tunnisti minut, Hunter kertasi.

Vanhempi poliisi ei kuitenkaan luopunut epäilyksistään, vaan piti aseensa kohotettuna.

– Hän kävelytti minut yläkertaan hakemaan henkilötodistukseni ase selkääni vasten. Kun näytin ajokorttini, nuori tyyppi sanoi tienneensä, että minä se olin. Kun vanhemmalle poliisille selvisi kuka minä olen, tämä tyyppi, joka osoitti minua aseella, kertoi olevansa Angelsin fani ja kysyi, voisinko hankkia hänelle lippuja otteluun, Hunter päivitteli.

Hunter kertoi omituisesta kohtaamisestaan aikanaan medialle, mutta joutui valitsemaan sanansa tarkkaan. Nyt eläköitynyt tähtipelaaja oli valmis kertomaan tilanteesta vapaammin.

– Halusin ihmisten tietävän asiasta. Agenttini ja Angelsin johtoporras kielsivät minua tekemästä siitä isoa numeroa, mutta sen olisi pitänyt olla sellainen! Minulla ei ollut videotodisteita, joita löytyy nykyään aina. Jos minut olisi ammuttu, he olisivat väittäneet, että olin agitoitunut ja vihainen. He voivat sanoa mitä vaan, ja minä olisin kuollut, koska heidän ajatuksissaan olin saman tien rikollinen, Hunter pohti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?