Snookerlegenda Ronnie O’Sullivan asetti tiukan ehdon – ei suostunut pelaamaan muuten: ”En antaisi kenenkään tehdä sitä puolestani” - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Snookerlegenda Ronnie O’Sullivan asetti tiukan ehdon – ei suostunut pelaamaan muuten: ”En antaisi kenenkään tehdä sitä puolestani”

Ronnie O’Sullivan on kahden vaiheilla snookerin Championship Leaguen suhteen.

Julkaistu: 3.6. 22:09

Snookerlegenda Ronnie O’Sullivan on kahden vaiheilla tuoreen Championship League -turnauksen suhteen.

Snooker palasi Britanniassa ensimmäisten lajien joukossa koronapandemian aiheuttamalta tauolta, kun uudella lohkoformaatilla pelattava Championship League käynnistyi maanantaina Milton Keynesissä.

Turnauksen 64-henkiseltä osallistujalistalta löytyy myös kiistatta lajin suurimman tähden Ronnie O’Sullivanin nimi.

Viisinkertainen maailmanmestari ei kuitenkaan ole vielä satavarma osallistumisestaan omalta osaltaan perjantaina alkavaan turnaukseen.

Marshall Arenan tiloissa ilman yleisöä pelattavaan turnaukseen osallistuvien pelaajien vaaditaan noudattavan turnauksen ajan tiukkoja turvarajoituksia. Ennen saapumistaan koronatestin läpikäyneet pelaajat yöpyvät areenan yhteydessä sijaitsevassa hotellissa, ja heidän on pysyttävä läpi turnauksen Marshall Arenan sisällä.

Brittimedioiden, muun muassa Eurosportin mukaan O’Sullivan suostui pelaamaan turnauksessa vasta saatuaan varmistuksen, että hän saa tuoda areenalle omat ruokansa.

Muutenkin tarkasti syömiseen suhtautuva O’Sullivan on ollut koronakriisin ajan entistä huolellisempi ruoan valmistuksen suhteen. Hän kertoo kokanneensa itse kaiken ruokansa koko kevään ajan.

– Kysyin ruoasta ennen kuin suostuin pelaamaan. Selitin, ettei kukaan ole koskenut ruokaani edellisen kymmenen viikon aikana. En ole syönyt noutoannoksia, enkä antanut kenenkään kokata minulle. En antaisi kenenkään tehdä sitä puolestani juuri nyt, O’Sullivan sanoi Eurosportin mukaan.

Muut pelaajat tyytyvät viettämään lounashetkensä hotellihuoneeseen valmiina tuotujen aterioiden parissa. Vuoden 1997 maailmanmestari Ken Doherty on raportoinut päivittäin areenalla viettämiään ruokailuhetkiä Instagram-tililleen.

O’Sullivan herätti huomiota viime vuoden lopulla kieltäydyttyään kättelemästä vastustajiaan Skotlannin avoimessa turnauksessa. Tuolloin miehen pöpökammo aiheutti vielä kummastusta, mutta koronan myötä Championship League pelataan kaikkien osalta ilman kättelyjä.

– Olin ensimmäinen henkilö, joka lopetti kättelyn jo ennen koronan leviämisen alkua, ja jatkan samaa rataa urani loppuun saakka. Olen varonut esimerkiksi ovenkahvojen koskemista jo kolmen tai neljän vuoden ajan, O’Sullivan totesi.

Alkuvuodesta rahakkaan ja arvostetun kutsuturnaus Mastersin väliin jättäneen 44-vuotiaan osallistuminen on turnaukselle lottovoitto – jos O’Sullivan todellakin nähdään perjantaina tositoimissa.

– Siihen asti, kun saadaan rokote, olen huolissani enkä halua ottaa riskejä. Toivottavasti tunnen oloni turvalliseksi kun pääsen paikalle, mutta jos en, laitan terveyden etusijalle ja saatan lähteä, O’Sullivan pohtii.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?