Lance Armstrong kertoi uransa suurimman katumuksen kohteen – eikä se ole doping - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Lance Armstrong kertoi uransa suurimman katumuksen kohteen – eikä se ole doping

Lance Armstrong on kiistelty ex-urheilija.

Julkaistu: 1.6. 21:02

Lance Armstrong pohtii uudessa dokumentissa vaiheikasta uraansa ja elämää ylipäätään.

Lance Armstrongilta kysytään uudessa, ex-pyöräilijästä kertovassa dokumentissa, mitä hän katuu eniten dopingin ja huijaamisen kyllästämältä uraltaan.

– Varmaankin sitä, miten kohtelin Emma O’Reillya ja kuinka hänestä puhuin. Se lienee pahinta, Armstrong vastaa Fox Sportsin mukaan.

O’Reilly oli Armstrongin lähin avustaja US Postal Service -joukkueessa vuosina 1996–2000. Lisäksi hän työskenteli pyöräilijän hierojana ja fysioteraupettina.

Roolissaan O’Reilly näki Armstrongin douppaamisen läheltä. Fox Sportsin mukaan naisen käskettiin usein hävittää käytettyjä ruiskuja tai meikata piiloon neulanjälkiä urheilijan ihosta.

Tulosta tuli. Armstrong aloitti seitsemän vuoden voittoputken Ranskan ympäriajossa heinäkuussa 1999. 13 vuotta myöhemmin USA:n antidopingtoimisto vei Armstrongilta kaikki Tourin tittelit.

Keskellä pysäyttämätöntä voittojunaa, vuonna 2004, O’Reilly kertoi näkemästään julkisesti paljastuskirjassa L.A. Confidentiel: Les secrets de Lance Armstrong. Armstrong menetti malttinsa ja lähti raivokkaaseen puolustukseen.

Kun häneltä kirjan ilmestymisaikaan kysyttiin haastattelussa, onko O’Reillylla mahdollisesti todistusaineistoa väitteidensä tueksi, Armstrong tiuskaisi:

– Hän on vain vihainen. Vihainen minulle ja todella vihainen joukkueenjohtaja Johan Bruyneelille. Vihainen joukkueelle. Hän pelkää, että paljastamme hänen olevan huora, tai jotain, en tiedä.

Lisäksi Armstrong yritti mitätöidä O’Reillyn väitteet sanomalla naisen olevan alkoholisti.

Tuoreessa dokumentissa hän selittelee sanomisiaan.

– Naisen kutsuminen huoraksi on täysin hyväksymätöntä. On vaikeaa olla pahempi. En yrittänyt sanoa, että hän oli huora, mutta… Miksi tein niin? Koska olin idiootti ja hyökkäävässä tunnetilassa. Siksi tein niin. Olisin sanonut mitä tahansa, Armstrong pyörittelee.

Fox Sportsin siteeraamat pätkät ovat ESPN:n tekemän Lance-dokumentin toisesta osasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?