Salibandyliiga vaihtaa nimensä ­F-Liigaksi – muuttohaukka korvaa vanhan reikäpallologon

Salibandyliiga muuttaa nimensä F-Liigaksi ja uuteen logoon on piirretty muuttohaukka.

Salibandyliiga jää historiaan. Uudistunut sarja jatkaa nimellä F-Liiga toukokuun lopusta alkaen.

20.5.2020 10:01

Salibandyliiga vaihtaa nimeään ja brändiään 20. toukokuuta alkaen. Liiga tiedotti asiasta keskiviikkona.

Liigan uudeksi nimeksi tulee F-Liiga, jonka alla pelataan sekä miesten että naisten sarjoja.

– Olemme todella innoissamme. Uusi aika alkaa. Ja tätä varten on tehty valtavasti töitä. F-Liiga antaa seuroille mahdollisuuden uudenlaiseen kasvuun: F-liiga haluaa näkyä ja vaikuttaa kotimaan ohella jatkossa myös kansainvälisesti, liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen kommentoi tiedotteessa.

– Salibandy on maailmalla vauhdikkaasti kasvava laji. Haluamme, että huippusalibandyn seuraaminen kohdistuu nimenomaan Suomen liigaan. Sen takia brändistä tehtiin myös helposti kansainvälistettävä, Nurminen lisää.

Tiedotteen mukaan F-kirjain symboloi useita asioita, kuten Finland (Suomi), Floorball (salibandy), Falcon (haukka). Logon kuvaksi valittu muuttohaukka kuvaa lajin nopeutta ja on maailmanlaajuisesti käytetty symboli, maailman nopein eläin, tiedotteessa sanotaan.

Liiga painottaa tasa-arvon olevan tärkeä osa uudistusta. Yhteensä 30 joukkueen sarjasta (naiset 16 joukkuetta, miehet 14 joukkuetta) kasvaa lähes 900 pelaajan myötä koko Suomen suurin palloiluliiga.

– Meillä 30 joukkuetta pelaa samassa yhteisessä F-Liigassa: miesten ja naisten sarjoissa. Meille on tärkeää saada kaikki joukkueet saman brändin alle, Nurminen alleviivaa.

Onko uudistus onnistunut? Kirjoita mielipiteesi alla olevaan kommenttikenttään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?