Super Bowl -voittajan elämä mullistui - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Urheilutähden elämä mullistui pika-aikataululla – voitti Super Bowlin ja aloitti lääkärinä koronakurimuksen keskellä: ”Tuntuu hullulta”

Kansas City Chiefsin Laurent Duvernay-Tardifin on vaikea käsittää tapahtunutta.

Laurent Duvernay-Tardif Kansas City Chiefsin paidassa ja sairaalan vetimissä.

1.5.2020 7:18

Viime helmikuussa Laurent Duvernay-Tardif juhli Kansas City Chiefsin kanssa amerikkalaisen jalkapallon suurinta mestaruutta, Super Bowlia.

Nyt, vain kaksi kuukautta myöhemmin, Duvernay-Tardif työskentelee lääkärinä montrealilaisessa sairaalassa koronaviruspandemian kurittaessa maailmaa.

Hän valmistui lääkäriksi toukokuussa 2018, mutta niitä töitä hän ei ole ehtinyt tehdä ennen kuin nyt. Häntä on luonnollisesti perehdytetty työhön sairaalassa.

– On hullua ajatella, että vain kymmenen viikkoa aikaisemmin pelasin lajin suurimmassa pelissä. Sain siitä muistutuksen (sairaalassa), kun yksi minua opettanut henkilö kääntyi ja sanoi: Sinähän olet jalkapallon pelaaja, etkö vain, Duvernay-Tardif sanoi Sports Illustratediin kirjoittamassaan jutussa Los Angeles Timesin mukaan.

Vastaus oli myöntävä, minkä jälkeen ohjaaja muistutti heti Super Bowl -voitosta.

– Kyllä vain. Mutta nyt haluan vain auttaa, 29-vuotias tähtipelaaja vastasi.

Duvernay-Tardif julkaisi myös Instagramissa kuvan, jossa hän on sairaalassa.

– Kyllä, kuvassa olen minä, mutta tässä ei ole kyse minusta. Kyse on kaikista niistä ihmisistä, jotka ovat olleet etulinjassa tämän pandemian alusta lähtien, hän kirjoitti kuvan yhteyteen.

Pelaaja kertoi lehdessä siitä, kuinka epärealistiselta nopea muutos elämässä on tuntunut.

Kansas City Chiefs voitti helmikuun 2. päivänä Super Bowlissa San Francisco 49’ersin 31–20 ja juhli mestaruutta kotikaupungissaan näyttävässä paraatissa.

Joukkue kiersi kaupunkia kaksikerroksisilla busseilla hullaantuneiden ihmisten juhliessa reitin varrella.

– Miljoonat ihmiset kaduilla kiipeillen toistensa päälle? Juomista ja hurraamista pakkasessa? Tuntuu hullulta muistella sitä, kaksi kuukautta tuntuu ikuisuudelta, Duvernay-Tardif sanoi.

Laurent Duvernay-Tardiff antamassa nimikirjoitusta fanille viime vuonna otetussa kuvassa.

Jo Super Bowlin aikoihin koronaviruksesta liikkui jo joitakin juttuja, mutta aavistusta pandemiasta ei ollut.

Duvernay-Tardifilta oli kysytty koronaviruksesta Super Bowlin yhteydessä – luonnollisesti, koska hän on NFL:n ainoa pelaaja, joka on myös lääkäri. Vähänpä silloin tiedettiin, kun kriisi oli vasta aluillaan.

Tällä hetkellä Super Bowlin voitto tuntuu kaukaiselta.

– Nyt minulla on mahdollisuus auttaa. Olen aina halunnut tehdä niin, mutta kun siitä tulee todellista, asia koskettaa lujaa.

Laurent Duvernay-Tardifia hymyilytti vielä viikko Super Bowlin jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?